Yaşlı kadın şifa için canlı balık yuttu ölümden döndü

Yaşlı kadın şifa için canlı balık yuttu ölümden döndü

İstanbul'da 66 yaşındaki bir kadın, sahildeki balıkçıların kovasından aldığı 16 cm uzunluğundaki canlı istavriti "mide hastalığıma şifa olsun" diye yutunca ölümden döndü.

İstanbul'da yaşanılan olayda, 66 yaşındaki bir kadın, sahilde balık tutanların kovasından aldığı 16 cm uzunluğunda 3.5 cm eninde canlı istavriti "mide hastalığıma şifa olsun" diye yutunca mutlak bir ölümle burun buruna geldi.
NEFES BORUSUNU TIKADI

Bu büyüklükteki istavrit, daha önce de küçük alabalıkları canlı yuttuğu öğrenilen kadının nefes borusunu tıkadı. Nefes alamadığı için vücut fonksiyonları duran kadın yakındaki hastaneye kaldırıldı. Doktorlar hemen müdahale etti bir bölümü gözle görünen balığı kadının boğazından çıkardı. Ardından kalp masajı yapıldı, kadının yeniden nefes alması sağlandı. Doktorların ölümün kıyısından aldığı kadın, bu sürede organların gördüğü hasar nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı. Tedavisi süren kadının sağlık durumunun halen ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

"KUYRUĞUNDAN TUTUP ÇIKARDIM"

Panik yaşamadığını belirten anestezi uzmanı, olayı şu şekilde yorumladı;

“Ağzını açtığımda bir cisim gördüm. Bu ne ağzında birşey var dedim. Yanındakiler 'balık yuttu' dediler. Öyle deyince gördüğüm şeyin balık olduğunu anladım. Kuyruğundan tutup çıkardım. Sıra dışı bir şey sonuçta, gördüğüm bir şey değil. Zor çıktı tabi ki balık kayıyor. Başkası da çıkarabilirdi. Oğlunun bana söylediği zaten küçük canlı balık yutarlarmış. Ben ilk kez duydum. Mide ve bağırsakları temizlediğine inanıyorlarmış. Bir insan canlı balık yutacaksa. 17 cm balık yutmaz. Genel durumu kötü eğitimsizlik, cahillik işte"


"CANLI YUTULAN BALIK TEDAVİ ETMEZ"

Diğer yandan Acil hekimi Dr. Zülfü Özkılıç, hasta yakınlarına 'bu balığı neden yuttu' şeklinde sorduklarını kaydederek, "Annelerinin canlı balık yutmayı daha önceden de yaptığını söylediler. Ama balığın bu kadar büyük olmadığını daha küçük alabalık yuttuğunu söylediler. Yutulan canlı balığın hastalıklara iyi geldiğini düşünüyorlarmış. Bu nedenden yutmuşlar balığı. Hekim olarak böyle bir şeyin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Herhangi bir sağlık literatüründe böyle bir uygulama yok. Yanlış bir uygulama" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.