Yeni doğan bebeğin hayatını kurtardı

Yeni doğan bebeğin hayatını kurtardı

Bebeklerine, hayatını kurtaran doktorun ismini verdiler.

Rize’de geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen Nurcan ve Sadık Özcan çiftinin erkek çocukların akciğerlerinde hava kaçağı olduğu tespit edildi. Rize’de Yeni Doğan Servisi bulunmadığı için bebek Trabzon iline gönderilmek istendi. Ancak zaman kaybına tahammül olmadığı, bebeğin biran önce ameliyat edilmesi gerektiği için Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Serdar Arda bebeği ameliyata aldı. Henüz adı bile konulmayan bebek, ölmek üzereyken alındığı operasyonla kurtarıldı. Rize’de ilk kez yeni doğan bebek üzerinde gerçekleştirilen akciğer ameliyatı başarı ile sonuçlandı. Nurcan ve Özcan çifti bebeklerine doktorun soyadı olan Arda ismini verdiklerini söylediler.

  Doç. Dr. İrfan Serdar Arda bebeğin akciğerinden hava sızdığını belirterek, “ Bu durum bebekler için çok tehlikeli bir durumdur. Tedavi edilmezse kısa sürede bebek kaybedilebilir. Tedavi sürecinde bebeğin akciğerine tüp koyduk ve kısa sürede tedavi ettik`` dedi.

  İrfan Serdar Arda, Rize`de bu tür hastalıkların tedavilerinin kolay yapılamadığını, kentte yeni doğan ünitesinin bulunmadığını vurgulayarak, ``Ancak bebekler başka ile sevk edilirken yolda hayatını kaybedilebilirdi. Bu nedenle hastanemizdeki servisimizde kendi çapımızda yeni doğan bebeklere bakmaya çalışıyoruz. Bu bebeğimizi sevk etseydik yolda hayatını kaybedecekti`` diye konuştu.

  Anne Nurcan Özcan yaptığı açıklamada, “Ben bebeğimden umudu kesmiştim. Çok mutluyuz. Doktorumuza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bebeğime onun ismini verdik” dedi. Baba Sadık Özcan ise yaptığı açıklamada, bebeklerine hayatını kurtaran doktorun ismini uygun gördüklerini belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.