Yerli Hamsi Rize'de Tezgahlarda

Yerli Hamsi Rize'de Tezgahlarda

Av yasağının sona ermesiyle şenlenen balıkçı tezgahlarında çeşitler artarken, hamsi balığı tezgahtaki yerini bu senede erken aldı..

Hamsi bu sezonda süpriz yaparak, havaların soğumasını beklemeden Karadeniz’li balıkçıların ağlarına takıldı. Dün akşam özellikle Trabzon’un Çarşıbaşı mevkisinde bolça avlanan hamsi, Rize’deki balıkçıların tezgahına yerlerini aldı.

Mevsimin ilk hamsisi tezgahtaki yerini alırken, balık severlerin en çok tercih ettiği ürün olan hamsi  kilosu 5 TL’den satıldı.

Balıkçı Muzaffer Bulut ve Yaşar Köroğlu, “Tezgahlarımızdaki balık miktarı çoğalınca fiyatlarda düşüş yaşandı. Geçtiğimiz hafta 8 TL’den sattığımız palamut bu hafta 6 TL`den, geçtiğimiz hafta 8 TL olan istavrit bu hafta 6 TL’den vatandaşla buluştu. Bu fiyatlar, bolluk oldukça yarı yarıya düşecektir” dedi.

Sezonun yeni açılması ve havaların sıcak olması nedeniyle balık çeşitlerinin çok çıkmamasına rağmen tezgâhların balıkla şenlendiğini ifade eden Muzaffer Bulut ise “Şu anda sezon başı olduğu için fiyatlar normalin üzerinde. Bu bile tezgâhlarımızı doldurmaya yetti. Bu sene umudumuz var; özellikle Karadeniz`de bereketli bir balık sezonu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.