Zonguldak’ta yürek sızlatan görüntü

Zonguldak’ta yürek sızlatan görüntü

Zonguldak’ta sabah saatlerinde çıkan yangında 3 yaşındaki Emirhan’ı ve annesini, itfaiye son anda kurtardı.

 İtfaiye ekibinde bir personel, küçük çocuğa suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Eşini ve çocuğunu gören baba ise kahrolarak gözyaşlarına boğuldu. Edinilen bilgiye göre, Terakki Mahallesi Vatan Caddesi'nde bir evde sabah saatlerinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. TIR şoförü olan Ahmet Uçar'ın kiracı olarak oturduğu dairede çıkan yangında, eşi Arzu ve 3 yaşındaki oğlu Emirhan alevlerin arasında kaldı.Zonguldak Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de kısa sürede olay yerine ulaştı. Ekipler yangına müdahale ederken, baba Ahmet Uçar ise evinin kapısında içeriye girmek için çabaladı. İtfaiye ekipleri ise baba Ahmet Uçar'ın içeriye girmesine güçlükle müdahale etti. Yangının devam ettiği daireye giren ekipler 33 yaşındaki anne Arzu Uçar'ı ve küçük Emirhan'ı son anda kurtardı. İtfaiyenin kucağında polis arabasına bindirilen anne Arzu Uçar, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.
 
Kucağındaki küçük çocuğu hastaneye ulaştırmak isteyen itfaiye personeli, küçük Emirhan'a suni teneffüs yapmaya başladı. İtfaiye personeli küçük çocuğa nefesini verdikten sonra polis aracına bindirdi. Görevli personel oksijen maskesiyle çocuğun nefes alması için uğraştı. Anne ve küçük çocuğu hastaneye gönderilirken baba Ahmet Uçar ise sinir krizleri geçirdi. Eşini ve oğlunu yanmış halde gören babayı, mahalle sakinleri sakinleştirmeye çalıştı. Anne ve küçük çocuğu tedavi altına alınırken, baba da hastaneye koştu.
 
Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı il merkezinde görevli 112 ambulanslarının il dışına hasta nakline görevlendirilmeleri sebebiyle Kozlu ilçesinden ekip yönlendirildi. İtfaiyenin yangını soğutma çalışmalarının ardından bölgeden ayrıldı. Polis ekipleri ise yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.