Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

“1 Nisan” reklamı ÜLKER’in mi, FETÖ’nün mü?

 ÜLKER, sıradan bir şirket, sıradan bir gıda sektörü olmadığı gibi, tartışmalı skandal reklam da sıradan bir reklam değil…
 
Reklam filminde kullanılan renkler ve verilen mesajlar; bir gıda firmasının ve bir ürünün tanıtımından ziyade bir terör örgütünün ağır tehdit kokusunu hissettiriyor.
 
Darbe çağrıştıran skandal “1 Nisan reklamı”, “1 Nisan” şakasından ziyade FETÖ’ün “1 Nisan” ciddiyetini belgelendiriyor.
 
Skandal reklamda, mesajların spotları kadar zamanlaması da özenle ayarlanmış!
Reklamda ÜLKER’in değil, adeta ÜLKER üzerinden FETÖ’nün reklamı yapılıyor...
Böyle bir reklam, ÜLKER gibi bir firmanın değil de sıradan bir firma reklamı olsaydı FETÖ bu kadar dikkatleri üzerine çekmez ve reklamını yapmış olamazdı.
 
***
Terör örgütlerinin ortak özelliği; ses getirecek, toplumsal infial uyandıracak eylem peşinde koşmaktır.
Hak, hukuk, adalet, merhamet, insaf kavramları teröristlerin kimyasını bozar… Katliam yapmak, zarar vermek, zulmetmek, istikrar ve huzuru dinamitlemek, sadistlik onların asli vasıflarıdır.
 
Terör örgütleri için katliamlarda önemli olan; ölenlerin sayısı ve verilen zararın miktarı değildir… Toplumsal infiale sebep olabilecek; ölenlerin kimliği, eylemin zamanlaması ve tahribatın ses getirebilecek boyutta olması önemlidir.
 
FETÖ, tahribatı yüksek ses getirecek “1 Nisan” bombasını, 16 Nisan öncesi ÜLKER’e yerleştirdiği görülüyor.
 
 
Bu reklam, ÜLKER’i FETÖ’cü yapar mı?
Bir kurum ve kuruluşta FETÖ’cülerin çalışıyor olması, personelin FETÖ’nün dershane ve okullarında okumuş olması, personelin terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyor olması; o kurumu ve kuruluşu FETÖ’cü yapmaz!
 
Nasıl ki, Galatasaray Spor Kulübü genel kurulunda FETÖ mensupluğu tescilli sporcuların korunması; Galatasaray Kulübü ve taraftarlarını FETÖ’cü yapmıyorsa…
Nasıl ki, 15 Temmuz’da milletin evlatlarına bomba atan, mermi yağdıran askerî üniformalı hainlerin TSK içinde bulunuyor olmaları; Türk Ordusunun vatansever asker ve subaylarını FETÖ’cü yapmıyorsa; bir ticari firmada FETÖ’cü elemanların çalışıyor olması da o firmayı FETÖ’cü yapmaz!
 
***
Bu reklam, ÜLKER ürünlerini protesto sebebi olabilir mi?
Haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok eder…
Bir firmada FETÖ’cü personel çalışıyor olması, personelin FETÖ’nün dershane ve okullarında okumuş olması; peşinen o firma ve ürünlerini protesto etmeyi gerektirmez!
 
Şayet bir firmada FETÖ’cü ve onlarla bağlantılı personel çalışıyor diye firma ve ürünleri protesto edilecek olursa; protesto edilmeyecek firma, satın alınacak mal bulunmayabilir!
 
Hatta böyle bir tepki, “FETÖ’nün dershane ve okullarında okumuş veya çocuklarını okutmuş kişileri teşkilat birimlerinde bulunan siyasî partilere rey verilmez” protestosuna da haklılık kazandırır ki, bu takdirde belki rey verilecek parti de bulunmayabilir!
 
***
Protesto şartlı olursa; EVET!
Bünyesinde terör örgütü bağlantılı personel çalışan firmalar için şayet; “bu firma bünyesindeki FETÖ’cüleri temizleyinceye kadar, bu firmanın ürünlerini almıyorum, satmıyorum” gibi, şartlı bir protesto gösterilirse bu protesto takdir edilir, alkışlanır.
 
***
ÜLKER’in atması gereken adım!..
ÜLKER, skandal reklam için özür beyanı yayınlamakla, reklam filmini yayın ve yayımdan kaldırmakla üzerine çalınan FETÖ çamurunu temizlemiş olamaz!
 
ÜLKER, ülke içinde ve dışındaki bütün firmalarında, kuruluşlarında ve bayiliklerinde ciddi manada FETÖ temizliği yaptığı/yapabildiği ve yapılan temizlikler kamuoyu ile paylaşıldığı takdirde belki sarsılan güvenini tazeleyebilir.
 
***
Devletin resmi kurum ve kuruluşlarında yapılan FETÖ temizlik operasyonları, bütün özel kurum ve kuruluşlarda, STK’larda, Siyasî partilerde, vakıflarda da yapılmadığı sürece, ÜLKER’in kaderi onlar için de mukadder demektir!
 
“Bilmeden yapılan hata yanlışlıktır, bilerek yapılan hata ise ihanettir.” (B.Brecht)
 
Vesselam…
03 Nisan 2017 / 06 Receb 1438
Önceki ve Sonraki Yazılar