Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmet Davutoğlu baypas mı edilmek isteniyor?!..

 Yeni asgari ücretin müjdesini eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik veriyor!..
“Yeni (mevcut) bakan Ahmet Erdem değil de niçin eski bakan Faruk Çelik?” diye sorarken, bu defa Ulaştırma Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın da yetkili bakan gibi konuştuğunu görüyoruz… Hatta bakan gibi değil de sanki başbakan gibi konuşuyor: "Tüm bakanlıklar değil ama bazı bakanlıklar gözen geçirilecek. Reformlardan sorumlu bir Başbakan Yardımcılığı oluşturulacak.”
 
Sayın Elvan’ın bu ifadeleri; “Bazı bakanlıklar gözden geçirilmeli, reformdan sorumlu bir başbakan yardımcılığı kurulmalı” gibi bir fikir beyanı, bir temenni konuşması değil; “Gözden geçirilecek! Oluşturulacak!” gibi adeta bir hükmün, bir kararın açıklanması!
 
Bugüne kadar alışılmış usul; şayet hükümet bakanlıklarda bir revizyon düşünüyorsa Başbakan veya en azından bir başbakan yardımcısı tarafından kamuoyuna duyurulur… 
Bu husustaki bir açıklama başbakan veya başbakan yardımcısı yerine eski bir bakandan gelirse; sormazlar mı: “Hayrola, acaba bu neyin nesi?”
 
Eski Çalışma Bakanından sonra Eski Ulaştırma Bakanından da hükümette görevli ve yetkili bakan gibi açıklamaların yapılıyor olması, doğrusu merak konusu:
Sanki ortada, resmi olmayan ama yetkileri olan eski bakanlardan müteşekkil bir hükümet var!
Bu eski bakanlar böyle bir konuşma yetkisini ve gücünü acaba nereden alıyorlar?
Yoksa, sadece Ak Partililerin değil rey vermemiş olsalar dahi nice muhalefet partililerinin de güven ve takdirini kazanmış ve seçimden başarıyla çıkmış Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu devre dışı bırakma hazırlığı mı var?
 
İç ve dış şer odakları emellerine ulaşamamışken, ülke istikrar ve huzura koşarken acaba parti içinde ince hesaplar peşinde koşan derin güçler mi devrede?
Gelecek günlerde Ak Parti içinde eskilerle yenilerin güç denemesine mi şahit olacağız?
 
Sayın Çelik ve Sayın Elvan iyi niyetli olabilir… Lakin tecrübeli siyasetçiler kullandıkları kelimelere ve üsluba dikkat etmeli… Yanlış anlaşılmaya ve yorumlanmaya müsait ifadelerden kaçınmalı.
 
“Yüksek mevkiler, her eşyayı büyülten bazı camlar gibidir. Bu mevkilerde bütün kusurlar olduklarından daha büyük görünür.”  (Fenelon)
 
Vesselam…
13 Kasım 2015 / 1 Safer 1437
 
Önceki ve Sonraki Yazılar