Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

AK Parti seçimi hangi adayla kaybeder ?

 2019 Mahalli seçimlerinde adayların görücüye çıkma süreci başlıyor…
Önceki makalelerimizde çokça yazdık, tekrar ifade edelim ki:
Her aday profiliyle her seçim bölgesinde seçim kazanamazsınız!
 
Her seçim bölgesinin kendine has özelliklerine göre; 81 il ve 900 küsur ilçenin her birine ayrı aday kriterleri belirlemek zorundasınız.
 
Faraza Rize, Kayseri, Konya illerinde göstereceğiniz aday profilleriyle Tunceli’de, Edirne’de, İzmir’de, Çanakkale’de seçim kazanamazsınız.
 
Keza Tunceli, Edirne, İzmir illerinde göstereceğiniz aday profilleriyle de Rize’de, Kayseri’de, Konya’da seçim kazanamazsınız.
 
Rize’nin Kendirli, Giresun’un Çamoluk ilçelerinde göstereceğiniz aday profilleriyle Giresun’un Piraziz ilçesinde, Marmaris’te, Bodrum’da seçim kazanamazsınız.
 
***
AK Parti, Belediye Başkan adayları tespitinde en önemli kriterlerinin adayların “94 ruhuna sahip olan” kişilerin olacağını söylüyor… 
 
Siz, bu kriterleri Rize’de, Kayseri’de, Konya’da uygulayabilir ve fevkalade başarılı da olabilirsiniz. Lakin aynı kriterleri Tunceli’de, Edirne’de, Çanakkale’de uygulayamazsınız. Uygularsanız da seçim kazanamazsınız!
 
 
 
***
AK Parti Giresun’da hangi adayla kaybeder?
Biraz özel olacak ama olsun… Siz, Giresun’da Ahmed Çıtlakoğlu profilindeki bir adayla seçim kazanamazsınız!
 
Giresun’da seçim yarışı, parti olarak; sürpriz olmazsa AK Parti ile CHP arasında geçer.
Haliyle adaylar arasındaki yarış da; AK Parti adayı ile CHP adayı arasında geçecek demektir.
 
İki dönemdir belediye başkanı olan Kerim Aksu, tekrar CHP’den aday olacağını açıkladı.
CHP’de başka aday çıkar mı, bilinmez. Ancak başka aday çıkmaz da Kerim Bey yine aday olursa; bu, aday tespitinde hata yapılmaz ise AK Parti’nin şansını artırır.
 
Zira Kerim Bey iki dönemdir bazı AK Partililerin reyleriyle seçilmektedir. Onun seçilmesinde AK Parti’nin hatalı aday tespitinin payı olmuş olsa da, nasıl bir hizmet vereceği pek bilinmiyordu, bazıları nazarında bir umuttu.
 
Kerim Beyin geçmiş iki dönemde neler yaptıklarını Giresunlular artık çok iyi biliyor. Gelecek dönemde daha farklı bir hizmet beklentisi de bulunmuyor.
 
AK Parti, CHP adayını şayet değiştirmezse, Kerim Aksu ile yarışacak bir aday göstermek zorundadır.
 
***
AK Parti, Giresun Merkez ve ilçelerinde, özellikle genel seçimlerde % 50’nin altında rey aldığı ilçelerde “94 ruhuna sahip olan” aday kriterleriyle seçim kazanamaz!
 
AK Parti, bu seçim bölgelerinde şahıs isimlerinden ziyade öncelikle seçim kazanacak aday kriterlerini belirlemek zorundadır. Önce kriter, sonra aday tespiti! 
 
Aksi halde netice parti açısından yine hüsran olur. Giresun’a ve Giresunlulara da yazık olur.
 
Genel seçimlerde % 50’nin üzerinde rey aldığınız bir yerde mahalli seçimleri kaybediyorsanız, buralarda ciddi manada “aday tespitinde hata var” demektir.
 
Ne hazindir ki geçmiş iki dönemde aynı hatayı yapanlardan hesap da sorulmamış, hesap soran da olmamıştır.
 
Siz parti idarecileri olarak hesap sormazsanız, millet hesap sormasını gayet iyi bilmektedir.
Geçmişte iyi bildiği gibi, gelecekte de iyi bilecektir!
 
***
“Bir okçu hedefini şaşırdığında dönüp kendisine bakar. Hedefin vurulamaması, hedefin suçu değildir. İsabetinizi artırmak için kendinizi geliştirmelisiniz.” (Girbert Arland)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
05 Kasım 2018 / 27 Safer1440
 
Önceki ve Sonraki Yazılar