Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

AK Partili Milletvekilinin Savcı aşkı!..

 AK Partili bir milletvekili kendi seçim bölgesi olmayan bir vilayette konferans veriyor…
Konferans bitti ama tartışması kolay kolay bitmeyecek gibi.
 
Öncelikle bu konferansı kimler organize etti, vekili kimler davet etti?
Milletvekilini il teşkilatı mı davet etti, teşkilat dışından birileri mi davet etti?
Yoksa davet eden olmadı da, davet edilmiş gibi gösterilerek birileri adına birilerine mesaj vermek için mi gelindi?
 
Parti genel merkezi bu konferanstan haberdar mıdır?
Şayet parti genel merkezinin görevlendirmesi ve bilgisi olmaksızın bir milletvekilinin seçim bölgesi olmayan bir yerde hükümet ve parti politikası dâhilinde konuşma yapması, parti disiplinine uygun mudur?
 
Hele hele devlet ve hükümet politikası olan ve de çok hassas bir mevzuu olan FETÖ hakkında, o ilde vazife yapan savcı ve hâkimler hakkında, o vilayetin güzide insanları, o vilayette vazife yapan siyasetçileri ve bürokratları töhmet altında bırakacak bir şekilde konuşma yapmak neyin nesidir?.. Kimin adına, kime hizmettir?
 
Bu milletvekilinin o vilayeti pilot bölge seçmesinin özel bir anlamı mı vardır?
 
***
İşte tartışmalı konuşmadan bir kesit::
“FETÖ ile mücadelede de bu şehirde olup biten her şeyi biliyorum. Açıkça da söylüyorum bu şehrin yargı bürokrasisine de, güvenlik bürokrasisine de şehrin yerli güçlerine de söylüyorum elinizi bu millete ihanet eden örgütün elemanlarından korumaktan vazgeçecek şekilde uzağa çekin.”
 
“Burada aslan gibi bir Başsavcımız vardı o Başsavcımız buradan gitti ertesi gün tahliye yapıldı. Bunu bilmiyor değiliz. Yargı bürokrasisi de bunların takip edildiğini ve de çetelesinin tutulduğunu bilsin.” 
 
Yukarıdaki ifadeler, yargıya müdahale sayılmaz mı?
Savcı ve hâkimler hakkındaki böyle bir ifade; savcı ve hâkimleri atayan siyasî iradeyi ve atama merciini hedef alma ve hedef gösterme anlamına gelmez mi?
 
***
AK Partili bu vekilin böyle bir konferans vermesi ve konuşmaları; “İtirazım var Sayın Cumhurbaşkanım ve Genel Başkanım!..” başlıklı makalemizin adeta delili ve teyidi mahiyetinde!
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
06 Ekim 2017 / 16 Muharrem 1439
 
Önceki ve Sonraki Yazılar