Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Başkomutan Erdoğan…

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti genel başkanlığı sıfatı sadece AK Partilileri bağlayan bir sıfattır. 
 
Erdoğan’ın parti genel başkanlığı sıfatının diğer partililerle olan alakası, diğer parti genel başkanlarının AK Partililerle olan alakası gibidir.
***
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sıfatı sadece AK Partilileri değil bütün partilileri bağlayan bir sıfattır.
 
Türkiye bir hukuk devletidir... Hukuk devletinde hukukî kurallar (hoşa gitse de gitmese de, beğenilse de beğenilmese de) her vatandaşı eşit derecede bağlar.
***
Cumhurbaşkanı, savaş halinde aynı zamanda Başkomutandır.
Bugün itibariyle (ordumuz cephede savaşırken) Başkomutan Erdoğan, sadece AK Partililerin değil bütün partililerin Başkomutanıdır.
 
 
 
Başkomutan Erdoğan’a verilecek destek, (AK Parti genel başkanı sıfatını taşıyor olsalar da) AK Parti’ye destek değildir.
 
Barış Pınarı Harekatı neticesinde kazanılacak zafer, AK Parti’nin değil (bütün partililerin) milletin zaferi olacaktır.
***
“Efendim, Erdoğan, Barış Pınarı Harekatını siyasî emellerine alet etmek istiyor, burada elde edilecek zafer AK Parti’nin işine yarayacaktır. Bu sebeple  sınır ötesi harekata verilecek destek Erdoğan’a destektir” nevinden yapılan söylem ve paylaşımlar; şayet cehaletten doğan gaflet değilse çok alçakca ve şerefsizce yapılan bir ihanettir.
***
Ordumuz cephede savaşırken, dahilde 82 milyon kenetlenmeyecek, bir ve beraber olmayacaksa; bu 82 milyon ne zaman bir ve beraber olacaktır?
 
An bu an… Dem bu dem… Başkomutanından erine, askerinden siviline, iktidarından muhalefetine herkes ve her kesim; söz ve eylemlerinde hassas olmalı… Birlik ve beraberliği zedeleyecek söylem ve eylemlerden kaçınılmalıdır.
***
“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. 
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” (Mehmed Akif)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
13 Ekim 2019 Pazar / 14 Safer 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar