Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Bir Dünya Lideri Erdoğan…

 Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan artık bir dünya lideri…
 
Çin, uluslararası dev bir projeye ev sahipliği yapıyor:  Asya’nın doğusunu Türkiye üzerinden Avrupa’ya sağlayacak 1 trilyon dolar değerinde tarihi “İpek Yolu”nun ihyasına vesile olacak “Kuşak ve Yol Zirvesi”…
 
Aralarında Rusya, Filipinler, Endonezya Devlet Başkanlarının da bulunduğu 28 ülke lideri yanında  
110 ülkeden yetkili bakanların ve 61 uluslararası teşkilat yetkililerinin katıldığı bu dev zirvede yeni bir dünya lideri doğuyor: Türk ve Müslüman Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan…
 
Erdoğan, toplantının açılışında konuşma yapan 3 liderden biri olurken, devlet töreniyle resmi olarak karşılanan tek dünya lideri olma unvanını da elde ediyor.
 
 
 
Böyle bir toplantıda ev sahibi Çin devlet Başkan'ı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dışında Erdoğan’ın açılış konuşması yapan ve devlet töreniyle karşılanan tek lider olması; Erdoğan’a ve onun şahsında Türkiye’ye verilen değerin göstergesidir.
 
Erdoğan gücünü, Türk milletinden almaktadır.
Uluslararası camiada Erdoğan’a gösterilen saygı, Türk milletine gösterilen saygıdır.
 
Uluslararası camiada ülkemiz ve milletimiz adına gurur vesilesi olabilecek böyle bir tablonun mimarı Sayın Erdoğan, bu başarısından dolayı başta muhalefet liderleri olmak üzere, milletçe tebrik ve takdir edilmelidir.
 
Ülke içi siyasette, partiler arasındaki muhalefet aile içindeki tartışmalar gibidir. Aile içinde nasıl ki eşler, kardeşler, evlatlar arasındaki tartışmaların dışarıya sızdırılması ne kadar yanlışsa, dış politika mevzuunda da partiler ve partililer arasındaki sürtüşmelerin dışarıya taşınması o kadar yanlıştır.
 
İktidarıyla muhalefetiyle Erdoğan’a bugün verilecek destek, uluslararası camiada, hususen Amerika’da Trump’la yapacağı görüşmede onun elini daha da güçlendirecektir.
 
“Hangi bir kavme Cenab-ı Hak lûtfedecek olursa, onlara, akıllı, fikirli, adaletli padişah verir. Bilakis hangi ülkeyi viran etmek isterse, saltanatı bir zalimin eline bırakır.” (Şeyh Sâdî Şîrazî)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu  
15.05.2017 / 19 Şaban 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar