Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Bugün Cum’a!..

 Bizleri müminler olarak (Cum’a namazı yasağının devam ettiği 10. Haftasında, camilerde teravih ve evlerde misafirlerle iftar coşkusunu yaşayamamanın hüznü içinde) Ramazân’ın 29’uncu ve yeni bir Cum’a gününe daha kavuşturan, öldükten sonra bizi dirilten ve dönüş kendisine olan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun… 
 
Salatü selam, Tahiyyat-ü ikram ve her türlü ihtiram iki cihan serveri Peygamberimiz Rasul-i Ekrem Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimize, O’nun âline, ahbabına, ailesine, ashabına ve etbaına olsun…
 
Mübarek Cum’amız ve Ramazânımız bereketli ve hayırlara vesile olsun!.. 



 
“Şüphesiz, yeryüzünde yürüyen canlıların Allah katında en kötüsü, akıllarını kullanmayan (gerçeği görmeyen) sağırlar, dilsizlerdir.” (Enfâl, 22)
 
“Kaybettiklerinizin ve başınıza gelenlerin üzüntüsüne katlanabilmeniz için (söz tutmamanıza karşılık) Allah size tasa üstüne tasa verdi. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” (Âli-İmrân, 153)
 
“Böylece elinizden çıkana üzülmeyesiniz ve Allah'ın size verdiği nimetlerle şımarmayasınız. Çünkü Allah, kendini beğenip böbürlenen kimseleri sevmez.” (Hadîd, 23)
***
“Ey iman edenler! Allah’a itaatsizlikten sakının ve doğru söz söyleyin ki, Allah sizin işlerinizi düzeltsin, günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve resulüne itaat ederse gerçekten büyük bir kazanç elde eder.” (Ahzâb suresi, 70-71)
 
“Rabbim! Beni, ana babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlerin de ancak helâkini arttır.” (Nûh suresi, 28)
 
Yâ Tevvâb! Ey tevbeleri kabul edip, günahları bağışlayan!..  Yâ Gafûr! Ey affı ve mağfireti bol olan Allah’ım! Mübarek Cum’a gününü bizlere bereketli kıl, Senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi ve ihya etmeyi nasip eyle,  tövbemizi, şükrümüzü, hamdimizi, dualarımızı ve niyazlarımızı kabul eyle… Ümmet-i Muhammed’e rahmetinle muamele eyle! Ümmet-i Muhammedi cehalet, tefrika ve fitne hastalığından, korona ve salgın hastalıklardan muhafaza eyle!
 
Ya Rabbe’l-Âlemîn! Ülkemizi ve milletimizi sarsan ve saran Korona belasından ve her türlü salgın hastalıklardan, dert ve sıkıntılardan muhafaza eyle!.. Ramazân ayının feyzinden, rahmet ve bereketinden istifade edebilmiş, af olunmuş ve rızıklandırılmış olarak Bayrama kavuşmayı ve Bayramı Bayram olarak kutlamayı bizlere ve Ümmet-i Muhammed’e nasip eyle!..
***
“Cum’a günü Müslümanların haftalık toplu ibadet günüdür. Peygamber Efendimiz bu günün değeriyle ilgili olarak şöyle buyurmuştur: “Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı, cum’a günüdür. Adem o gün yaratıldı, o gün cennete kondu, yine o gün cennetten çıkarıldı. Kıyamet de ancak cum’a günü kopacaktır.” (Müslim, Cum’a, 5).
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
22 Mayıs 2020 Cuma / 29 Ramazân 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar