Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Bugün Cum’a!

 Müminler olarak (Cum’a namazı yasağının devam ettiği 12. Haftasında hâlâ camilerde cemaatle namaz kılamamanın hüznü ve hasreti içinde) bizleri yeni bir Cum’a gününe daha kavuşturan, yaptıklarımızın ve yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızın hesabını vereceğimiz, öldükten sonra bizi dirilten ve dönüş kendisine olan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun… 
 
Salâtü selâm, Tahiyyat-ü ikram ve her türlü ihtiram iki cihan serveri Peygamberimiz Rasul-i Ekrem Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimize,  O’nun Ehl-i Beyt'ine, Ezvâc-ı Tâhirât'ına, Âl ve Ashâbına, Etbâına ve onların nûrlu ve onurlu yollarını yol edinme gayretinde olanlara olsun…
 
Mübarek Cum’amız bereketli ve hayırlara vesile olsun!.. 
 
 
***
“Kaybettiklerinizin ve başınıza gelenlerin üzüntüsüne katlanabilmeniz için (söz tutmamanıza karşılık) Allah size tasa üstüne tasa verdi. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” (Âli-İmrân, 153)
 
"Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, ateş yakılması için odun toplanmasını emretmeyi, sonra da namaz için ezan okunmasını, daha sonra da bir kimseye emredip imam olmasını, sonra da cemaatle namaza gelmeyenlere gidip evlerini yakmayı düşündüm."  (Buhârî, “Ezân”, 29, 34; Müslim, “Mesâcid”, 251-254) 
***
Yâ Ekrame'l-Ekramîn (Bütün ikram edenlerden daha iyi ikram eden) Allah’ım! Bizleri, “Bana Rabbim yeter” deyip darlıkta da bollukta da sana layıkıyla şükreden kullarından eyle… Kitabında anlattığın gibi, gemiye bindiklerinde, fırtına çıktığında, dalgalarla boğuşurken sana sığınıp sana yalvaran, dalgalar durulup gemi sağ salim karaya oturduğunda verdiği sözleri unutanlardan eyleme… Bizleri razı olduğun ihlâslı kullarından eyle.
 
Allah’ım! Bize basiret, feraset, hikmet nasip eyle! Bizi göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa zalimler güruhundan eyleme! Bizi haksızlığa, hukuksuzluğa ve vicdansızlığa karşı suskun kalanlardan eyleme! Bizi yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğinde hisseden ve onlara yardım için maddi-manevi varlığını seferber eden samimi Müslümanlar eyle! 
 
Ey Allah’ın!.. Evi sokak ve karnı aç olana, kimsesiz, yetim ve sahipsiz olana, mutsuz ve huzursuz olana, yolda susuz olana, yatakta hasta ve ayakta sağlıksız olana, işi zor ve içi acı dolu olana,  eli darda gönlü Yâr’da olana Sen yardım eyle!.. 
 
Ya Rabbe’l-Âlemîn! Ülkemizi ve milletimizi sarsan ve saran Korona belâsından ve her türlü salgın hastalıklardan, dert ve sıkıntılardan muhafaza eyle!.. Mübarek Cum’a gününü bizlere bereketli kıl, Senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi ve ihya etmeyi nasip eyle,  tövbemizi, şükrümüzü, hamdimizi, dualarımızı ve niyazlarımızı kabul eyle…
***
"Üç kişi bir köyde veya sahrada bulunur ve cemaatle namaz kılınmazsa, şeytan onlara hâkim olur. Öyleyse cemaatten ayrılma. Çünkü kurt ancak sürüden ayrılan koyunu yer." (Ebû Dâvûd, “Salât”, 47). 
***
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
05 Haziran 2020 Cuma / 13 Şevval 1441 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar