Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Cemaat ve Seçmen Memnuniyeti!..

 Diyanette “Cemaat Memnuniyeti!..”, siyasette “Seçmen Memnuniyeti!..”
 
***
Ticarette “Müşteri Memnuniyeti” ne ise Diyanette “Cemaat Memnuniyeti!..”, siyasette “Seçmen Memnuniyeti!..” de o dur!
 
Lakin ticarette uygulanan ve fevkalade müspet neticeleri görülen müşteri memnuniyeti sistemi nedense diyanette ve siyasette uygulanmaz. Acaba neden?
 
***
Yeni bir otomobil aldığınızda otomobil ana merkezinden telefonla arıyorlar; “Bayimizdan memnun musunuz? Satış elemanlarının hizmetinden memnun musunuz?”
 
Yeni beyaz eşya aldığınızda ana merkezden arıyorlar; “Servis elemanlarından memnun musunuz, ayaklarına galoş giydiler mi? Vs.)
 
Genel merkezden yapılan böyle bir müşteri takip uygulaması, gerek otomobil servislerinde gerek bayilerdeki elemanları müşteriyle daha fazla ilgilenmeye, daha nezaketli davranmaya sebep oluyor.
 
***
Ticarette uygulanan ve güzel de netice alınan bu telefonla müşteriyi arama uygulama sistemi diyanette ve siyasette acaba neden uygulanmaz?
 
Mesela Diyanet İşleri Başkanlığından “Yeni atanan Müftünüzden, vaizinizden memnun musunuz?”… Müftülüklerden ya da Başkanlıktan  “Falan caminin imam-hatibinden, müezzininden, görevlilerinden memnun musunuz?” diye arandığını bir cami cemaati olarak bugüne kadar hiç duymadık ve duyana da şahid olmadık.
 
 
 
***
Keza yine bir seçmen olarak bugüne kadar, parti genel merkezlerinden “Milletvekillerinizden, Belediye Başkanınızdan, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinizden memnun musunuz?” diye arandığını hiç duymadık ve duyana da şahid olmadık.
 
Acaba neden?
Ticaretteki “müşteri memnuniyeti” uygulamasının güzel neticelerini Diyanet İşleri Başkanlığı ve Parti Genel Merkez yetkililerinin bilmemeleri mümkün değil.
 
Peki, bu güzel uygulamayı kendi teşkilatlarında neden uygulamazlar?
 
***
Acaba neden?
Yoksa cemaat ve seçmen memnuniyetinden memnun olmayacak üst idareci ve yetkililer mi vardır?
 
***
“Cemaat Memnuniyeti” uygulaması; görevlilerin hizmet kalitesini artıracak, cemaatin görevlilere, görevlilerin cemaate sevgi ve saygısını artıracak, cemaat-görevli kaynaşmasını sağlayacaktır.
***
“Seçmen Memnuniyeti” uygulaması, tepeden bakan, ulaşılamayan seçilmişler yerine seçmenle kucaklaşan, onların dertleriyle hemdert, halleriyle hemhal olan seçilmişlerin gelmesine vesile olacaktır.
 
***
"Yöneticilerinizin en hayırlıları sizin kendilerini sevdiğiniz ve onların da sizi sevdikleri kimselerdir. Siz onlara dua edersiniz, onlar da size dua ederler. Yöneticilerinizin en kötüleri de sizin onlardan nefret ettiğiniz ve onların da sizden nefret ettikleri kimselerdir. Siz onlara lanet okursunuz, onlarda size lanet okurlar. Biz “Ya Rasülallah, onlara ettiğimiz biatı bozmayalım mı? dedik. O da: Hayır, sizinle namaz kıldıkları müddetçe, hayır, sizinle namaz kıldıkları müddetçe” buyurmuştur.” (Müslim, İmare, 17)
 
Vesselam… 
Ahmed Çıtlakoğlu
28 Ağustos 2018 / 17 Zilhicce 1439
 
Önceki ve Sonraki Yazılar