Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Cumhurbaşkanım Sn. Erdoğan!..

 Başkomutan olarak Afrin Gazanız mübarek olsun..
Devlet ve millet adına cansiperane gayretleriniz hayırlı olsun..
Allah’ın selamı, rahmeti, mağfireti zat-ı âlinizin ve aile efradınızın üzerine olsun…
 
***
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Bu milletin sizlere karşı fevkalade bir muhabbet ve sevgisi var.
Bir kesim, sizleri samimi inancınızdan, devlet ve millet aşkınızdan dolayı seviyor… Bu sevgi; şahsi menfaat beklentisi için değil sırf Allah rızası için duyulan daimi ve samimi bir sevgi.
 
Bir kesim de, sizlerin iktidarında daha fazla kazandıkları, daha fazla menfaatlerini korudukları, ya da gelecekte daha fazla menfaat elde edecekleri için gösterdikleri geçici ve yapmacık bir sevgi.
 
***
Sayın Cumhurbaşkanı!..
Milletteki bu samimi ve yapmacık sevgi profilinin yakınınızdaki siyasetçi ve bürokrat kesiminde de olduğunu düşünüyor ve bunu sizlerin de bildiğine inanıyoruz.
 
Ancak sizlerin seçtiği ve sektiklerinizin atadığı ehliyetsiz ve liyakatsiz bürokratların gayri hukuki ve gayri adil işlemlerin faturasının doğrudan sizlere kesildiğini;
Milletle kucaklaşmayan, milletin dertleriyle dertlenmeyen, seçmenini sevmeyen ehliyetsiz ve liyakatsiz siyasetçilerin sevilmediğini ve bu sebeple sizlere olan sevgi de geçici bir kırılma olduğunu görüyor ve duyuyoruz.
 
***
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Çıkarı olan, beklentisi olan kişiler bir yolunu bulup (ağaca çıkarak, arabanızın önüne yatarak, etrafınızdaki çemberi kırarak) sizlere ulaşabiliyorlar… Sınırlı bir azınlık dertlerini anlatıyor, taleplerini arz ediyor ve de çözüm buluyorlar.
 
Lakin siyasî ve bürokratik bir beklentisi olmayan, sesini duyurma imkânı bulunmayan çoğunluk; sizlere ulaşamamak ve dertlerini anlatamamaktan, dinlenilmemekten, netice itibariyle çözümsüzlükten müştekiler.
 
Bu sessiz çoğunluğun içersinde yıllar önce sizlerle birlikte yola çıkan, çamurlu, buzlu yollarda birlikte yürüyen, yağan yağmurlarda birlikte ıslandığınız, yağan karda birlikte üşüdüğünüz kadim dostlarınız da bulunuyor.
 
***
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Yoğun bir çalışma programınız var... Yurt içi ve yurt dışı ziyaretler, kabuller, toplantıdan toplantıya koşuşturmalar ve konuşmalar… Gerçekten baş döndürücü bir yoğunluk! Allah yar ve yardımcınız olsun.
 
Keşke, gerek vilayet ziyaretlerinizde, gerekse müsait zamanlarda külliyede, bugün itibariyle her vilayette belki sayıları 10-15 kişiyi geçmeyen bu kadim dostlarınızla da buluşma programlarınız olabilse!.. 
 
Keşke bu kadim dostlarınıza (konuşmak için değil onları dinlemek için) ara sıra zaman ayırabilseniz!
 
***
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Bugün komşumuz Ordu’ya, yarın da Giresun’a sevenlerinizle kucaklaşmak ve hemdert olmak üzere geliyorsunuz… 
 
Her il kongresinde o ille alakalı önemli ve farklı mesajlar vermeniz; konuşmalarınızın merakla dinlenmesine vesile oluyor.
 
16 Nisan Referandum öncesi Ordu ve Giresun mitinglerinde Fındıkla alakalı mesajınız beklenirken, Fındıktan hiç bahsetmemeniz bölgede hayal kırıklığına vesile olmuştu. 
 
Miting sonrası yetkili bakanların referandumu takip eden hafta içinde “TMO’nun fındık alımlarına başlayacağı” müjdesini keşke sizler mitingde açıklamış olsaydınız, referandum neticesi daha farklı olabilirdi.
 
Sizlerin o mitinglerde fındıktan bahsetmemiş olmanız; bölge milletvekillerinin fındık hakkında sizlere eksik bilgi vermesi olarak yorumlanmıştı.
 
***
 
 
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Gaziantep’te yaptığınız “Eski stadın yerine Cuma Camii” açılımınız, “her vilayete bir Ulu Cami” uygulaması olarak değerlendirilmiş, haliyle Giresunluları da heyecanlandırmış ve ümitlendirmiştir.
 
Ancak sizlerin Gaziantep’te dile getirdiğiniz “Birileri rahatsız olmuş. Kim olursa olsun. Hiçbirini kafaya takmayın. Bu Cuma Camii milletindir. Hiç kimse bunu engelleyemez. Biz o çatlak seslere alıştık. Bu yolda azimle yürüyeceğiz” engelleme lobisinin Giresun’da da devrede olduğu; “Yıkılacak Giresun stadının rantiyecilere peşkeş çekileceği, rantiye lobisinin buraya cami yapılmasına asla müsaade ettirmeyeceği” iddia edilmektedir.
 
***
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Sizlerin her meselede yaptığınız vurgu, her sahada verdiğiniz mesajlar; toplumun her kesiminde (ister sevenler, ister muhalif kesimde olsun) dikkatle takip edilmekte… Siyasetçilere ve bürokratlara emir olarak telakki edilmektedir.
 
Bu itibarla Ordu ve Giresun’da Fındık hakkında vereceğiniz mesajın fındığın ve üreticilerin geleceği açısından önemli olduğunu;
Eski stada cami yapılması hususundaki tavsiyenizin; rantiye lobilerini rahatsız edecekken sizlere gönül verenleri de ziyadesiyle sevindireceğini düşünüyoruz.
 
***
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Gelişiniz hoş, gidişiniz güle güle olsun!
Allah sa'yınızı meşkûr eylesin!
Allah yar ve yardımcınız olsun!
Hürmet ve muhabbetlerimizle…
 
***
“İyi dost, iyi günde çağrıldığında, kötü günde ise çağrılmadan gelendir.” (Hz. Ömer)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
24 Mart 2018 / 06 Receb 1439 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar