Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Devlet Başkanı Genel Başkan Erdoğan!..

 16 Nisan sonrası Türkiye, bütün kurum ve kuruluşlarıyla yenileniyor… Eski tarihi bir binanın temeline dokunulmadan A’dan Z’ye modern çağın ihtiyacına uygun restore edilmesi misali!
 
21 Mayıs sonrası AK Parti de, artık eski AK Parti olmayacak… Genel Başkanından MKYK, MYK ve bütün teşkilat birimlerine kadar yeni bir Ak Parti!
 
İnsanoğlu yenilikten hoşlanır… Zaman ve zemine göre yapılacak yeni değişikler insanoğlunun gözdesidir.
Giyimden otomobile, her yeni sezonda yeni modeller, yenilikler… Eskiyen binaların, kullanılmış eski eşyaların yenilenmesi; günümüz insanının tutkusudur.
 
Büyük firmalar ve müesseseler bu yenilik tutkusunun etkisiyle yıllardır kullandıkları logolarını, tabelalarını değiştirirler, mağazalar vitrinlerini sık sık yeniden tanzim ederler.
 
Milletimizin “Başkanlık Sistemine EVET” demesi, birazda bu yenilik tutkusunun bir neticesidir.
AK Parti’de yapılacak yenilikler, vitrin değişikliği de bu yenilik beklentisinin bir neticesi olacaktır.
 
 
 
***
Yenilik yapmak, eskiyi çöpe atmak değildir… Her değişiklik; eski, kullanılamaz olduğu, işe yaramaz olduğu için yapılmaz.
 
Bürokrasi de başarılı idarecilerin zamanla yer değiştirilmesi ve dinlendirilmesi her daim yetersiz oldukları için yapılmaz!
Bir kişinin, ne kadar liyakatli ve başarılı olursa olsun, beşerî sıfatın tabii neticesi yaptığı hataları bulunduğu ortamda ve makamda kaldığı sürece görmesi, fark etmesi pek mümkün olamaz. Makam ve ortamdan ayrılınca, geriye bakıldığında hatalar daha net gözükür… Ressamın tablosuna uzaktan bakması, müessirin eserini tepeden incelemesi misali! 
***
Erdoğan, bir yenilik ve farklılık simgesi!..
Tayyip Bey, “iki günü müsavi olan kimse, zarardadır” ilkesini prensip edinen ve her hamlesinde bunu açıkça uygulayan, her hamlesi bir öncesinden farklı olan bir şahsiyet!.. Daima farklı oldu… Farklı bir başbakan, farklı bir genel başkan, farklı bir cumhurbaşkanı oldu… Devlet Başkanı sıfatıyla Genel Başkan olması da mutlaka farklı olacaktır.
 
Tayyip Bey, cumhurbaşkanlığı döneminde AK Parti’yi, AK Parti teşkilat birimlerini dışarıdan, hususen kuşbakışı takip imkânına sahip olmuştur… "Parti olarak hasbilikten hesabiliğe doğru savrulduk. Hasbiliğe döneceğiz Hesabi değil hasbi (gönülden, karşılık beklemeksizin yapılan) olacağız" önemli tespiti, bu kuşbaşı takibin neticesi olsa gerek… Muhtemelen bu tespitler ışığında yeni MKYK hazırlanacaktır.
 
FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı etkili ve yetkili bir hayli partililer olduğu, bu isimlerin, FETÖ’den tutukluların mahkemelerdeki ifadeleriyle açığa çıkacağı ve ifşa edileceği kamuoyunda çokça dillendiriliyor.
 
Kamuoyunun duyduğu bu isimlerin Tayyip Beyin de elinin altında olabileceği ve bu isimlerin listelerde yer almayacağı tahmin ediliyor.
 
 
 
Görülen o ki, yeni MKYK’da 18-30 yaş arası gençler ağırlıkta olacaktır.
Yeni AK Parti’de, Güçlü lidere ayak uyduracak güçlü bir yeni kadro oluşturulacaktır.
 
Tayyip Beyin,  kendisiyle gerçek dostları arasında set olan, dostlarının kendine ulaşmasını, kendinin dostlarıyla buluşmasını engelleyen, set oluşturan danışmanların, yardımcıların ve basın mensuplarının da farkında olduğu, bu süreçte bunlarında tasfiye edileceği tahmin ediliyor.


 
***
Devlet Başkanı Genel Başkanlı, yeni yönetimli Yeni AK Parti, gönülleri kırılmış, dışlanmış, liyakatsiz partililer sebebiyle partiden uzaklaşmış partilileri yuvaya döndürecektir.
 
“Bizi uyarmazsanız sizde hayır yoktur, uyarılarınızı dinlemezsek bizde hayır yoktur.” (Hz. Ömer)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu  
20.05.2017 / 24 Şaban 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar