Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Dolar lobileri Erdoğan’a kafa mı tutuyor?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan ziyaretleri dönüşü uçakta gazetecilerle sohbetinde “Ben inanıyorum ki dolar 3.50’nin de altına düşecek!” mesajını paylaşmıştı… Tarih; 18 Şubat…
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir meselenin üzerinde basa basa duruyorsa, o meselenin önemli olduğuna ve de Sayın Cumhurbaşkanın mesajının etkili olacağına inanırız…
 
Ve bu inançla, 19 Şubat 2017/“Dolar 3.50’nin de altına düşecek!” başlıklı makalemizde Cumhurbaşkanının bu mesajını tahlil ederken; 
“Demek ki Sayın Erdoğan, ekonomisi güçlü körfez ülkelerinden eli daha da güçlü dönüyor!.. 
Müstakbel Başkanlık Sisteminin Güçlü Devlet Başkanı Erdoğan’ın “Dolar 3.50’nin de altına düşecek!” sözleri, hem ekonomik kurmaylara, hem de yatırımcılara önemli bir mesajdır!
Bu sözler; Dolar kuru normal piyasa şatları dâhilinde seyretmezde spekülatörlerin manipülasyonları devam edecek olursa, yetkililere sizlerde “gereken tedbirleri alınız!” talimatıdır!” gibi bir değerlendirmede bulunmuştuk.
 
Cumhurbaşkanının bu mesajından sonra dolar bir ara 3.57’lere kadar indi… Kısa bir süre sonra tekrar yükselmeye başladı ve bu günlerde 3.74 bandında seyrediyor.
 
Peki, bu durumu acaba nasıl yorumlamak gerekir?
- Dolar lobileri Cumhurbaşkanının sözlerine itibar mı etmiyorlar, amiyane tabir ile kafa mı tutuyorlar?
 -Yoksa müdahale etmesi gereken yetkili bürokratlarda mı bir zayifet var?
 
Bizler Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine dün inandık, bugünde inanıyoruz!
İnanmayı inanıyoruz da, dolar lobilerinden niçin hesap sorulmadığını veya ne zaman hesap sorulacağını da merak ediyoruz!.. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ta 2016 yılı sonlarında “dolardan uzak durun, doları bozdurun” çağrısını yaptığında banka hesaplarındaki dolarlarını 3.40-3.50’den (nice devlet kurum ve kuruluşları başta olmak üzere) bozduranlar oldu, bu çağrıya kulak tıkayıp dolarda kalanlar oldu…
 
Dolarını bozduran özellikle vefakâr vatandaşlar haliyle dolarda kalanların bıyık altından gülümsemelerinin neticesini de merak ediyorlar!
Bakalım, 16 Nisan’da göreceğiz; El mi yaman, bey mi yaman?
 
“Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.” (Hz. Mevlana)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu  
14 Mart 2017 / 15 Cemâziyelahir 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar