Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Hoşgeldin Yâ Şehr-i Ramazan!..

 Bizleri müminler olarak bir kez daha Ramazan-ı Şerif’in rahmet ve mağfiret iklimine kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun… 
Salatü selam, Tahiyyat-ü ikram ve her türlü ihtiram iki cihan serveri Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimize, O’nun âline, ahbabına, ailesine, ashabına ve etbaına olsun.
***
Yarın Ramazan!.. 
Merhaba Yâ Şehr-i Ramazan!..
Gel yâ Şehr-i Ramazan gel!.. Bize gel, evimize gel, işyerimize gel!.. Caddemize ve sokağımıza, köyümüze ve mahallemize, şehrimize ve ülkemize gel!.. Gel de sar bizi, kuşat bizi, nurlandır bizi!
***
Bugün ilk terâvih!.. Bu gece ilk sahur!
Ramazan ayını terâvihle karşılamak… Oruca terâvihle başlamak!
İlk Oruçtan önce terâvih… Son oruçtan önce terâvih!
 
Güne nasıl başlanırsa öyle biter… Aya nasıl başlanırsa ay da öyle biter.
Güzel bir başlangıç güzel bir son demektir.
Güzel bir Ramazan başlangıcı inşallah güzel bir bayram müjdecisidir.
 
 
 
***
Ramazan; Kur’ân’da adı geçen tek ay… 
Ramazan; oruç ayı, Kur’ân ayı, yardımlaşma ayı, infak ayı…
Ramazan; rahmet, bereket, mağfiret ayı… 11 ay boyunca kirlenen nefislerin, paslanan kalplerin temizlenme ayı.
Ramazan ayı Müslümanlar için ne büyük bir saadet!.. Oruçlunun uykusu bile bir ibadet!
Ramazan ayı; Kur’ânla, oruçla, iftarla, sahurla, terâvih namazıyla, ikram ve infakla  bir bütünlük arzediyor... Sanki biri eksik olursa veya bunlardan birinin hakkı tam verilemezse Ramazan’ımız da  eksik kalacak gibi!..
 
Ramazan ayı aynı zamanda, belirli ortamlarda yaşamak zorunda olan farklı düşünce ve inançtaki insanların karşılıklı hoşgörü ve saygı meziyetlerinin ifşa edildiği, kişilerin gerçek kimliklerinin ortaya çıktığı bir zaman dilimidir.
***
Ya Rabbi! Ramazan ayının feyzinden, rahmet ve bereketinden istifade edebilmek ve af olunmuş olarak Bayrama kavuşmayı bizlere nasip eyle!
***
“...Allah’ım! Sana teslim olan bir kalp, doğru sözlü bir dil ve güzel bir ahlâk istiyorum. Günahlarımı bağışlamanı ve her türlü hayırdan bana lütfetmeni istiyorum. Bütün şerlerden de sana sığınıyorum...” (Nesâî, Sehiv, 61; Hakim, Deavât, 1872)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu  
05 Mayıs 2019 Pazar / 30 Şaban 1440
 
Önceki ve Sonraki Yazılar