Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Kadına şiddete hayır!..

 Sadece kadına şiddete mi hayır, diyeceğiz?.. Herkese ve herkesime yapılan bütün şiddete hayır!..
İslam şiddetin her türlüsünü ret eder. Kadına şiddete hayır da, erkeğe şiddete evet mi?
 
***
Ne garip ki, neye karşı çıkacağımız, neyi seveceğimizi bize batı mı hatırlatıyor!.. Allah aşkına, nedir bu batı taklitçiliği?
 
Amerika’da Bir leşmiş milletler; bir “Babalar Günü, Anneler Günü, Sevgililer Günü” ortaya atıyor, Müslümanlar dâhil bütün dünya aynı tarihte aynı günleri kutlama taklit yarışına giriyor.
 
Biz Müslümanlar, babamızı, annemizi, sevgilimizi Amerikalılar hatırlattığı için mi hatırlayacak, onlar istediği için mi seveceğiz?
 
Neymiş, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” imiş!..
İyi ki Amerika’da kadına yönelik şiddetle mücadele günü ilan edilmiş!..
 
Amerika kadına şiddete karşı çıkmamış olsaydı bizler kadına şiddete hayır demeyecek miydik?
 
 
 
***
Dünyadaki bütün şiddetin, şiddette ne kelime bütün vahşetin mimarı ve destekçisi olan Amerika ve Birleşmiş Milletler mi kadına şiddete hayır karşı?
 
Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de, Arakan’da akan kanların, zulüm ve vahşetlerin sorumlusu, destekçisi, koruyucusu Amerika ve Birleşmiş Milletler değil mi?
 
***
Sadece kadın hakları hususunda değil, bütün insan hakları ve hukuku hususunda bizlerin rehberi ve mesnedi; şiddet ve vahşet suçlusu batılılar ve emperyalist Amerikalılar değil Rabbimizin yüce Kur’an’ı ve Rasûlü Hz. Peygamberin sünnetleridir.
 
Bizlerin Amerikalılardan alacağımız ve öğreneceğimiz bir şey yok, onlara vereceğimiz çok şey var.
 
***
“Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır.” (Hucurât, 13) 
 
“Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir.” (Rum, 21)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu 
25 Kasım 2017 / 07 Rebiul’evvel 1439
 
Önceki ve Sonraki Yazılar