Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Kendi elinizle sakın kendinizi tehlikeye atmayınız!..

 Değerli dostlar, sevgili gönül erleri aman dikkat!
Özellikle 2019 seçimleri sonuçlanıncaya kadar kaleminize ve dilinize sahip olunuz!
 
Hani,  Başkan Recep Tayyip Erdoğan:
- “Bize hesabî değil, hasbî olanlar lazım. Hesap adamı olursa çökeriz. Hasbî olursak kaleleri düşüre düşüre devam ederiz. Onun için bize; dava adamı, hizmet adamı, milletin adamı olarak görev yapacak AK Parti kadroları lazım…
- Kardeşlerim Allah aşkına soruyoruz size, bize kibir yakışır mı, bize gurur yakışır mı?.. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz?
- Ehliyet ve liyakat önemli… Halkına tepeden bakan, gurur ve kibir abidesi adamları bize getirmeyin.
- Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayın…” diyor ya;
 
Sakın ha!..
Siz, siz olun “nasıl olsa Başkan Erdoğan öyle söyledi” diye, onun sözlerini alıp mesnet gösterip; onun tensip ettiği belediye başkan adayları hakkında (ne olursa olsun, nasıl olursa olsun) hiç konuşmayın, yazı yazmayın!
 
Sakın ha!..
“Sayın Cumhurbaşkanım, sizler güzel söylüyorsunuz, ama bizim (il ve ilçe) belediye başkan adayının gurur ve kibrinden yanına yaklaşılmıyor. Bırakınız onların bizim kapımızı çalmasını ve bizim elimizi sıkmasını; biz onların kapısını çalmak istediğimizde bize kapısını açmıyor, elimizi uzattığımızda bırakınız sıkmayı elimizi dahi tutmuyor!” diye (velev ki bu vasıfları olsa dahi) sakın yazmayın ve söylemeyin! 
 
 
 
***
Sakın ha!..
“Efendim, ben demiyorum, Başkan Erdoğan dedi, ben de onun söylediğini söylüyorum” demeye kalkışmayınız!
 
Sayın Başkanın sözleri sizlere değil teşkilat mensuplarına ve adaylaradır.
Hatta önümüzdeki günlerde belki muhtemeldir ki Sayın Başkandan “kesin aday listelerinin verilmesine daha 2-3 ay var. Bu süre içinde ilan ettiğimiz adayların parti tabanında ve halkta karşılığının olup olmayacağına bakacağız. Şayet halkta karşılığı olmaz ise, onlarla seçimlere giremeyiz. Bizim kriterlerimize uymayan adaylar olursa lütfen onları bize bildiriniz, şikâyet ediniz” gibi bir mesaj duyacak olsanız dahi (görseniz de, duysanız da)  sakın ha, şikâyette bulunmayınız.
 
Sizler iyi niyetle söylemiş ve yazmış olsanız da, muhtemeldir ki sizlerin sözleri Başkana ulaşmaz, lakin sözleriniz sizin aleyhinizde delil olarak kullanılabilir!
 
***
Hani sen “Çok huzursuzum.” diyorsun ya; Allah Teâlâ da “Kalbin ancak beni anmakla huzur bulur.” buyuruyor! (Ra’d,28)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu 
02 Aralık 2018 / 24 Rebiul’evvel 1440
 
Önceki ve Sonraki Yazılar