Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Kurtulmuş mu, Görmez mi hedefte?

 FETÖ’cülerin hedefinde bu defa Numan Kurtulmuş mu, Mehmet Görmez mi bulunuyor?
 
Malum bir gazetenin “Kutlu Doğum bir FETÖ projesi… Diyanet neden hâlâ sahip çıkıyor?” çirkin haberine nihayet Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da müdahil oluyor!
 
***
Milletçe sevinilecek, mutluluk duyulacak her stratejik hamle ve yatırımlardan önce mutluluğu gölgelemek ve projeleri engellemek için bir terör eylemlerinin devreye sokulması artık bizlere için pek sürpriz sayılmıyor… Yavuz Sultan Selim (3. Boğaz) Köprüsü ve Avrasya Tüneli açılış günlerinde de buna şahid olmuştuk.
 
Bu defa, 6 Nisan sonrası milletçe ‘Başkanlık Sistemi’ne geçiş bayramını kutlamaya hazırlanırken, sanki bu havayı gölgelemek için “Kutlu Doğum Haftası” istismar edilmeye çalışılıyor, ‘Güven’   duygusu dinamitleniyor!
 
 
 
***
Malum gazetenin “Kutlu Doğum bir FETÖ projesi… Diyanet neden hâlâ sahip çıkıyor?” çirkin haberinin zamanlaması dikkat çekici olduğu kadar, Numan Kurtulmuş’un “Kutlu Doğum Haftası öyle ümit ediyoruz hicri takvime sabitlenecektir.” açıklamaları ve açıklama yaptığı haber kanalı da o kadar dikkat çekici!
 
Öyle ki; 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gazetenin bu çirkin haberi üzerine;
“- Kutlu Doğum Haftası, Diyanet ve İlahiyat Fakültesi hocalarının istişareleriyle ortaya çıkmıştır…
 
- Kutlu Doğum Haftası bir ibadet değil, bu bir ilmi faaliyet, toplumu bilgilendirmeye, aydınlatmaya yönelik, sevgili Peygamberimizin bu çağın idrakine hitabını, rahmet mesajını anlatmaya yönelik bir haftadır…
 
- Kutlu Doğum Haftasının FETÖ ile ilişkilendirilmesi, bütün Diyanet camiasına atılabilecek en kötü iftiradır…  Bu haber, şu anda hapishanede olan eski gazete köşe yazarlarından bir tanesinin yazdığı yalan-yanlış bir yazıya dayanarak yazılmıştır… Bu haftanın FETÖ tarafından icat edildiğini iddia etmek bir akıl ve idrak tutulmasıdır.” gibi, kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmışken…
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş;
“Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızda ilmi bir toplantı yapacak. Öyle ümit ediyoruz; hicri takvime sabitlenecektir... 
Bu kararı Diyanet teşkilatımız kendi içine konuşacak, tartışacak. İlmi gerekçeleri, tüm gerekçeleriyle ele alacak. Bunun düzeltileceğini ümit ediyorum.” diye, bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyor!
Üstelik bu açıklama, bu haberi yapan gazetenin Tv kanalında yapılıyor!
 
***
Görmez mi hedefte, Kurtulmuş mu?
Bu hadise, basit bir hadise değil!.. Sayın Kurtulmuş’un açıklamaları da basit bir açıklama sayılamaz!
Sayın Kurtulmuş, aynı zamanda Hükümet Sözcüsü…
 
Şimdi, merak edilen husus:
BİR:  Kurtulmuş’un bu açıklamaları kendilerinin şahsi düşüncesi midir,  yoksa hükümeti de bağlar mı?
 
İKİ: 
- Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Mehmet Görmez’in “Kutlu Doğum Haftası, Diyanet ve İlahiyat Fakültesi hocalarının istişareleriyle ortaya çıkmıştır” açıklamasından sonran; 
Sayın Kurtulmuş’un “Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızda ilmi bir toplantı yapacak… Kendi içine konuşacak, tartışacak. İlmi gerekçeleri, tüm gerekçeleriyle ele alacak ve hicri takvime sabitlenecektir…” sözleri (yoksa ‘talimatı’ demek daha mı uygun olurdu?!) üzerine nasıl bir karar alacaktır?.. 
 
- Başkanlığın yeniden bu mevzuyu istişareye açması ve yeni karar alması, eski istişarî kararının yanlışlığı anlamına gelmeyecek midir?
 
- Eğer ‘Kutlu Doğum Haftası’ tarihi değiştirilirse, bu tarihten sonra Mehmet Görmez Hoca nasıl başkanlık yapabilecektir?.. Rahat ‘başkanlık yapması’ mümkün olabilecek midir?
 
- Şayet kutlama tarihinde bir değişiklik yapılmaz ise, Numan Kurtulmuş’un hükümet üyeliği bu tarihten sonra tartışılır hale gelmez mi?
 
- Numan Kurtulmuş, böyle bir açıklamayı kendi inisiyatifiyle mi yapmıştır, yoksa bu açıklama yapmaya zorlanmış mıdır?
 
-Numan Kurtulmuş’un böyle bir açıklamayı yapması, üstelik bu açıklamayı haberi yapan gazetenin tv kanalında yapmış olması acaba FETÖ’cülerin bir tuzağı olabilir mi?
 
***
Hâsılı kelam:
Güçlü olan zayıfı ezer… 
Görülen o ki bu tartışmada mutlaka birileri ezilecektir… Bakalım o ezilen (zayıf) kim olacaktır?
Anlaşılan o ki, birileri ya Numan Kurtulmuş’u, ya da Numan Kurtulmuş üzerinde Başkan Mehmet Görmez’i harcamak istiyor!
Ümit ederiz ki, bu iki değerli şahsiyet de harcanmaz, bunlara bu kumpası kuranlar harcanır!
 
“Ey iman edenler, eğer size bir fasık bir haber getirirse onu iyice araştırın, sonra bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurat, 6)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu  
28 Nisan 2017 / 02 Şaban 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar