Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Kutlu Doğum Haftası…

 Kutlu doğum; Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimizin doğum günü… Mevlid-i Şerif, Mevlid Kandili, Veladet Kandili…
 
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları ilk defa 1989 yılında başladı… İlk yıllar Hicri takvime göre yapılan kutlamalar 1994 yılından itibaren 20-27 Nisan tarihlerinde yapılırken, 2008 tarihinden itibaren de 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenmektedir.
 
Calib-i dikkattir ki 2007 tarihli 27 Nisan e-muhtırasında darbe sebepleri arasında yer alan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 2010 yılından itibaren devlet eliyle bütün Türkiye sathında kutlanır hale geldi.
 
***
Kutlu Doğum Haftası da herhangi bir kutlama haftası değil… 
Nice anma günleri kutlamalarının en anlamlısı ve en güzeli… 
Hatta başlı başına bir peygamber haftası, Hz. Muhammed (s.a.v) Haftası! 
 
Kutlu Doğum Haftası; Sevgili Peygamberimizi doğru anlamak, onun sünnetini bugüne taşımak, onun sîretini, hayatını, hayat tarzını çocuklarımızla, gençlerimizle toplumun bütün kesimleriyle paylaşmak, doğru bilgiye dayanarak Sevgili Peygamberimizi anlatmak için ortaya çıkmış ilmi bir hafta…
 
Ancak ne hikmettir ki;
- Yılbaşında sözde Hz. İsa (a.s)’ın doğum gününe, bir sevgililer gününe, sözde anneler ve babalar gününe, hatta doğum günlerine gösterilen alaka, nedense Sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizi anma gününe gösterilmez!
 
- Hz. İsa’nın doğum gününde cadde ve sokakları süsleme yarışına giren belediyeler, Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğum gününü hatırlamazlar.
 
- Açılış-kuruluş yıl dönümü gibi özel gün gerekçeleriyle hediye paketleri hazırlayıp indirimli(!) fiyatlar uygulayan Müslüman tüccar ve esnaflar; nedense Kutlu Doğum’da aynı hassasiyeti göstermezler!
***
Hz. Peygamber ve Güven Toplumu…
Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl farklı bir tema ile kutlamaları daha da anlamlı hale getiriyor. Bu yılın teması; “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu…”
 
 
***
Kutludoğum kutlamalarına cemaat ve halk olarak da destek verilmelidir…- Özel anma günlerinde hediye paketleri hazırlayıp indirimli fiyatlar uygulayan Müslüman tüccar ve esnaflar, Alış-Veriş Merkezleri, konfeksiyon ve triko mağazaları, tatlı ve pasta imalathaneleri, çiçekçi ve kuyumcular gibi Müslüman tüccar ve esnaflar; kutludoğum münasebetiyle de hediye paketleri hazırlayıp, özel indirimli fiyatlar uygulamalı…
- Sevgililer gününde eş ve dostlarına hediyeler almayı ihmal etmeyen Müslümanlar; Kutludoğum münasebetiyle de eş ve dostlarına, evlatlarına ve torunlarına Sevgililer Sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizi hatırlatma ve hatırlama gayesiyle de hediyeler almalı, evlerini şenlendirmeli…
- Alış-Veriş Merkezleri, konfeksiyon ve triko mağazaları, tatlı ve pasta imalathaneleri, çiçekçi ve kuyumcu vitrinlerini;  “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle % 40-50 özel indirim uygulanmaktadır”, “Kutludoğum mübarek olsun!” gibi yazılar ve afişler süslemeli…
 
***
Kutlu Doğum Haftamızın Müslüman halkımızda Peygamber (sav)Efendimize sevginin kuvvetlenmesine, O’nun sünnetlerinin ihyasına, millet olarak aramızdaki (dil, din, mezhep-meşrep, ırk, renk, soy ve cinsiyet farkı gözetmeksizin) sevgi, saygı, merhamet, kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma duygularının pekişmesine, ülkemizde ve İslam âleminde güvenin yeniden tesis edilmesine vesile olması ümidi ve niyazıyla;
 
Ne mutlu O’nu hakkıyla sevenlere, O’nu ve getirdiği mesajları iyi anlayanlara, anladıklarını düşünce ve amel noktasında hayatına tatbik edenlere!
 
Ne mutlu O’nun gibi bir kul, O’nun gibi bir baba, O’nun gibi bir evlat, O’nun gibi bir eş O’nun gibi bir idareci olanlara!
 
Ey Allah’ım! Nurlarının denizi, sırlarının madeni, inâyet (yardım) pınarın, hidâyet güneşin, mülkünün tâcı, velâyetinin emniyeti, muhabbetinin lisanı, Hazretinin imamı, mahlûkatının en hayırlısı ve Sana en sevimlisi, kulun ve Habîbin, enbiyâ ve mürselini kendisiyle mühürlediğin, Ümmî Nebî olan Rasûlün Muhammed’e (s.a.v) rahmet eyle. Ayrıca Semâvat ve yer halkına, yakın Meleklerine de rahmet eyle!
 
Ya Rabbî! Kâinatın, bütün varlık âleminin kendisiyle övündüğü, iftihar ettiği (Fahr-i Kâinat, Mefhar-i Mevcudat) Gönüller Sultanı, Güller Sultanı, En Güzel Sevgili,  Âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Peygamberimiz (s.a.v) Efendimizi hakkıyla sevmeyi, O’nu ve getirdiği mesajları iyi anlamayı, anladıklarımızı düşünce ve amel noktasında hayatımıza tatbik etmeyi, O’nun gibi bir kul, O’nun gibi bir evlat, O’nun gibi bir eş, O’nun gibi bir baba, O’nun gibi bir arkadaş, O’nun gibi bir komşu, O’nun gibi bir tebliğci, O’nun gibi bir idareci, O’nun gibi bir devlet adamı olmayı bizlere nasip eyle!..
 
“Beni ananızdan, babanızdan, çoluk çocuğunuzdan ve herkesten çok sev¬medikçe gerçek mânâsıyla iman etmiş olmazsınız.” (Buhârî, İman 8; Müslim, İman 69) 
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu  
17 Nisan 2017 / 20 Receb 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar