Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Muzaffer Elmas ÖSYM Başkanı oluyor!..

 Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın ismi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı için en güçlü aday olarak geçiyor.
 
Muzaffer Elmas; iyi bir eğitimci ve başarılı bir idareciliği yanında mütevazılığiyle de tanınan bir dava ehli… ÖSYM için isabetli bir tespit ve tercih.
 
***
Muzaffer Elmas; Özbeöz bir Giresun Efendisidir; Giresun ve Giresunlular aşığıdır.
 
***
Cam görünümlü Elmas o kadar serttir ki ancak başka bir elmas yardımıyla şekillenebilir!
 
***
 
 
Rektör Prof.Dr. MUZAFFER ELMAS kimdir?
 
1956 yılında Giresun’da doğdu.
1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede,  1983 yılında Yüksek Lisans ve 1988 yılında Doktora eğitimini tamamladı. 
1980 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde Asistan olarak göreve başladı.1988 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent ve 2000 yılında Profesör unvanını aldı. 
2002 yılında başladığı Rektör Yardımcılığı görevinde “üniversitede stratejik planlama, kalite, eğitim öğretim ve yatırımlar” alanında çalışmalar yaptı. 
 
2010 yılında aynı üniversiteye rektör olarak atandı. Bu süre içinde Yükseköğretimde Kalite, Üniversitelerde Kurumsal Değerlendirme ve Akreditasyon süreçlerini ulusal ve uluslararası alanda kolaylaştıracak Üniversite Yönetim Sistemi kurulmasına öncülük etti. 
 
Ayrıca Başbakanlık AFAD Deprem Danışma Kurul Üyesi,  YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu Üyesi, Üniversitelerarası Kurul Eğitim Komisyonu Başkanı ve Türkiye Bilimsel Akademisi Asil Üyesidir.
 
Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 2010 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
 
***
Hayırlı olması dileğiyle şimdiden tebrik ediyoruz.
 
***
“Cevherin kadrini cevher-i fürûşan olmayan bilmez!..” Bir şey ancak değerini bilenin yanında kıymetlidir!..
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
11 Eylül 2017/ 20 Zilhicce 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar