Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Nurettin Canikli!..

 Bugünün Milli Savunma Bakanı…
Dünün; Ak Parti kurucular kurulu arasında yer alan, partinin kuruluşundan bugüne kadar genel başkan yardımcılığı, grup başkanvekilliği ve bakanlık makamlarıyla taltif edilen, 4 dönemdir milletvekili,  Erdoğan’ın (A) takımından sayılan Giresun’un yetiştirdiği ender siyasetçilerinden biri… 
 
Bulunduğu makamlar ve taşıdığı sıfatlar gereği Ak Parti’nin 15 yıllık iktidar döneminde Merkezi idaresinin Giresun’a tahsis ettiği yatırım ve hizmetlerde büyük payı olan, lakin Giresun’un alması gerektiği halde alamadığı, yapılması gerektiği halde yapılamayan yatırım ve hizmetlerde de sorumluluk payının büyük olduğu iddia edilen aktif bir siyasetçi.
 
Her siyasetçinin sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de bulunabilir.
Canikli’nin de bir siyasetçi olarak, üstelik bir iktidar partisinde etkili ve yetkili bir isim olarak sevenleri olduğu gibi sevmeyenlerinin de bulunması tabiidir.
 
Ancak, Türkiye’de Erdoğan’ın siyasî gücü ne ise Giresun’da da Canikli’nin gücü odur.
Nice insanlar, siyasetçi olsun bürokrat olsun, görevde oldukları sürede güçlerinin ağırlığının pek farkında olamazlar. 
 
Keşke her siyasetçi ve bürokrat, özellikle uzun süre görevde bulunanlar, halkın kendilerini nasıl gördüğünü, yaptıkları hizmetlerden ne derece memnun olduklarını kamuoyu anketleriyle bir araştırabilseler. 
 
***
Nurettin Canikli bugün itibariyle (bulunduğu mevki ve taşıdığı sıfatlar sebebiyle) Giresun ve Giresunlular için hizmet noktasında büyük bir fırsattır.
Bürokratlarımız ve STK’larımız Canikli’nin siyasî gücünü hizmete dönüştürme gayretinde olmalılar.
 
İdarecilerimiz düşündükleri hizmet projelerini önce onunla istişare ederek, onun desteğiyle uygulamaya koymalılar.
 
İşi gören, şahıslar değil sıfatlardır. Bu sıfatları hizmete dönüştürebilenler kazanır, eneleriyle hareket edenler ise kaybederler.
 
***
Nurettin Canikli, geçmişte yaptıklarıyla değil bugün ve yarın neler yapabilecekleriyle değerlendirilmelidir.
 
Canikli, Erdoğan’ın meziyetlerini en iyi bildiği ve güvendi siyasetçilerden biri olmasına rağmen, parti tabanı Erdoğan kadar onu iyi tanıyamadı… Ya da kendini parti tabanına iyi tanıtamadı. Belki de Giresun’da ekibini iyi seçemedi. Onun adına hareket eden, onun ekibi görülen kişilerin yaptıkları ona fatura edildi.
 
***
Hâsılı kelam:
Nurettin Canikli bir değerdir. Bu değerin kıymeti iyi değerlendirilmelidir.
Sayın Canikli de halkın kendisine neden tepki gösterdiğini iyi tespit etmeli ve siyasî hayatının son dönemlerinde geride hoş bir seda bırakmaya çalışmalıdır.
 
Canikli’ye parti tabanında en büyük tepki sebebi; onun hizmetlerinden ziyade teşkilat yapılandırmalarında, aday tespitlerinde fazla müdahil olması veya böyle bilinmesidir!
 
Belki de Canikli bu durumun farkı da değildir. Belki de bu durumu ona bugüne kadar anlatan olmamıştır.
 
Sayın Canikli, teşkilat yapılanmalarından (açık veya gizli) müdahil olmadığı sürece parti tabanında layık olduğu sevgiyi kazanacaktır.
 
“Yüksek mevkiler, her eşyayı büyülten bazı camlar gibidir. Bu mevkilerde bütün kusurlar olduklarından daha büyük görünür.”  (Fenelon)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
04 Eylül 2017/ 13 Zilhicce 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar