Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

O’nu anlamak, O’nun gibi olmak!..

 22 Aralık Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece, Hicrî Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi; Mevlid Kandili…
Mevlid Kandili, Veladet Kandili: Kâinatın, bütün varlık âleminin kendisiyle övündüğü, iftihar ettiği (Fahr-i Kâinat, Mefhar-i Mevcudat) Gönüller Sultanı, Güller Sultanı, En Güzel Sevgili,  Âlemlere Rahmet Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin doğum günü…
 
Her yıl Hicrî Rebiülevvel ayının on ikinci gecesinde bütün İslam âleminde ve ülkemizde Peygamber (s.a.v) Efendimizin doğum günü kutlanır. … Bu geceye ilaveten yine her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı, 14-20 Nisan tarihleri arasında bir hafta süreyle Peygamber (s.a.v) Efendimizi her yönüyle anlatmak ve tanıtmak için bir takım etkinlikler yapıyor.
Doğum günü kutlamaları, günümüz insanının vazgeçemediği adetlerinden… Anneler, babalar, evlatlar, eşler, sevgililer, dostlar, velhasıl birbirini sevenler; doğum günlerinde birlikte olmaya, hediyeleşmeye, mesajlaşmaya ehemmiyet verirler… 
 
Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde ise: “Beni ananızdan, babanızdan, çoluk çocuğunuzdan ve herkesten çok sev¬medikçe gerçek mânâsıyla iman etmiş olmazsınız.” buyu¬ruyorlar. (Buhârî, İman 8; Müslim, İman 69) 
Kutlu Nebi'nin bu kutlu mesajı günümüze ışık tutuyor: Sevdiklerinin doğum gününü kutlamayı ihmal etmeyenler öncelikle ve daha coşkuyla Peygamber Efendimizin (s.a.v) doğum gününü de kutlamalıdırlar!
 
Kutlamalarına tüccar ve halk da destek vermeli…
- Özel anma günlerinde hediye paketleri hazırlayıp indirimli fiyatlar uygulayan Müslüman tüccar ve esnaflar, Alış-Veriş Merkezleri, konfeksiyon ve triko mağazaları, tatlı ve pasta imalathaneleri, çiçekçi ve kuyumcular gibi Müslüman tüccar ve esnaflar; Mevlid Kandili münasebetiyle de hediye paketleri hazırlayıp, özel indirimli fiyatlar uygulamalı…
- Sevdiklerinin doğum günlerinde hediyeler almayı ihmal etmeyen Müslümanlar; Mevlid Kandili münasebetiyle de eş ve dostlarına, evlatlarına ve torunlarına Sevgililer Sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizi hatırlatma ve hatırlama gayesiyle de hediyeler almalı, evlerini şenlendirmeli…
 
Mevlid Kandili’nde Teheccüd Namazı!..
Peygamberin doğum gününü O’nun sünnetini ihya ederek kutlamak…
Giresun il müftüsü Sayın Muhittin Oral, bu yıl bir “ilk’e” vesile oluyor: Kandil kutlamalarına (bir camide) teheccüd namazı ile başlıyor. Diğer müftülerimize de örnek olması dileğiyle tebrikler ve teşekkürler…
 
***
Ey Allah’ım! Nurlarının denizi, sırlarının madeni, inâyet (yardım) pınarın, hidâyet güneşin, mülkünün tâcı, velâyetinin emniyeti, muhabbetinin lisanı, Hazretinin imamı, mahlûkatının en hayırlısı ve Sana en sevimlisi, kulun ve Habîbin, enbiyâ ve mürselini kendisiyle mühürlediğin, Ümmî Nebî olan Rasûlün Muhammed’e (s.a.v) rahmet eyle. Ayrıca Semâvat ve yer halkına, yakın Meleklerine de rahmet eyle!
***
Ne mutlu sevdiklerinin doğum gününü kutlamalarına gösterdikleri hassasiyeti Sevgililer Sevgilisi, En Güzel Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) Efendimizin doğum gününe de gösterenlere!
Ne mutlu O’nu hakkıyla sevenlere, O’nu ve getirdiği mesajları iyi anlayanlara, anladıklarını düşünce ve amel noktasında hayatına tatbik edenlere!
Ne mutlu O’nun gibi bir kul, O’nun gibi bir baba, O’nun gibi bir evlat, O’nun gibi bir eş O’nun gibi bir idareci olanlara!
***
Ya Rabbî! Âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Peygamberimiz (s.a.v) Efendimizi hakkıyla sevmeyi, O’nu ve getirdiği mesajları iyi anlamayı, anladıklarımızı düşünce ve amel noktasında hayatımıza tatbik etmeyi, O’nun gibi bir kul, O’nun gibi bir evlat, O’nun gibi bir eş, O’nun gibi bir baba, O’nun gibi bir arkadaş, O’nun gibi bir komşu, O’nun gibi bir tebliğci, O’nun gibi bir idareci, O’nun gibi bir komutan, O’nun gibi bir devlet adamı olmayı bizlere nasip eyle!
 
 “…Sizin için Allah'ın Resûlü'nde pek güzel bir örnek vardır…” (Ahzâb sûresi, 21) 
 
Vesselam…
20 Aralık 2015 / 09 Rebiülevvel 1437
 
Önceki ve Sonraki Yazılar