Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanının bileti kesilmiş mi?

 Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, Samsun il kongresinde Samsun’un AK Parti iktidarında farklı bir konuma geldiğinden sitayişle bahsediyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyor… 
 
Lakin Sn. Erdoğan, Ordu’da ne belediyenin hizmetlerinden ne de Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan bahsediyor!.. Onun ismini dahi anmıyor!
 
***
Gerçekler ayrıntıda gizlidir ve hareketlerin dili vardır!..
 
Kongre öncesi reklam panolarına Erdoğan ile resmini paylaşan Başkan Enver Yılmaz’ın kongre sonrası sosyal medya hesabında kongreyle ilgili paylaştığı resimler arasında Erdoğan’la çekilmiş bir resim karesi dahi bulunmuyor!.. Enteresan değil mi?
 
Demek ki Sn. Erdoğan, Başkanla aynı karede yer almamaya özen göstermiş!..
Erdoğan’ın 16 Nisan öncesi programında olmasına rağmen belediye başkanlığını ziyaretini iptal ettiği, akabinde belediyede böcek araması talimatını verdirdiği de söyleniyordu.
 
***
Bu tablodan anlaşılan, acaba “Sn. Erdoğan’ın Başkan Enver Yılmaz’ı artık gözden çıkardığı, Genel Merkezin görevden alması yerine kendisinin istifa etmesinin beklendiği” mesajının verilmesi midir? 
 
 
 
***
Bilenler gayet iyi bilir, Sn. Erdoğan iyi bir lider olduğu kadar tecrübeli bir teşkilatçıdır da… İyidir, hoştur, sadık ve itaatkâr adamlarını korur, iltifat ve taltif eder; lakin parti disiplinine uymayan, hasbî değil hesabî olanları da kesinlikle af etmez. 
 
Ancak bileti kesilmesine karar verilenleri de ürkütmeden, kırmadan, tereyağdan kıl çekercesine saf dışı eder! (Bu taktik, rahmetli Erbakan Hocamızın da uygulamasıydı.)
 
***
Tecrübeli siyasetçiler, hasbel kader belirli dönem teşkilatta nöbette bulunan kişilerin tasfiyesi düşünüldüğünde genelde iki tavır sergilerler: O kişilere ya aşırı iltifat gösterirler, ya da onların yüzlerine hiç bakmaz, muhatap almazlar!.. 
 
***
21 Mart 2018  tarih ve “Ordu’da AK Parti yok Belediye Başkanı var!..” baylıklı yazımda, kongre öncesi Ordu hakkında müşahedelerime göre bir değerlendirme yapmıştım:
 
“- Sanki Ordu’da AK Parti yok, Belediye Başkanı Enver Yılmaz var!..
 
- Billboardlarda ve tanıtım reklam levhalarında Erdoğan ile birlikte Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın da resmi yer alıyor.
 
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Belediye Başkanının Enver Yılmaz’ın resminin de bulunması acaba Genel Merkez kararı mıdır? 
 
- Yoksa hakkında bazı iddialar dolaşan Belediye Başkanı kongre öncesi “benim arkamda Erdoğan var, kimse bana dokunamaz!” mesajını mı vermek istemektedir.”
 
***
İl kongresinden sonra Ordu’da görülen ve anlaşılan o ki:
- Genel Merkez, Saddam’ın bir tarihler Irak’ta yaptığı gibi Ordu’nun cadde ve sokaklarını kendi resimleri ve sözde yaptığı icraat afişleriyle süsleyen Başkan Enver Yılmaz’ın bu, AK Parti değil hep “ben…ben..” diyen ifrat reklamlarına inanmamış!..
 
Başkan Yılmaz, “ben şunları şunları yaptım” diye afişlerle şehri süslerken, Genel Başkan Erdoğan onun yaptım dediği sözde hizmetlerin hiçbirinden kongrede bahsetme ihtiyacı hissetmiyorsa, bunu nasıl yorumlamak lazım?
 
-  Bu tarihten sonra, artık Başkan Yılmaz o koltukta daha fazla oturamaz… Otursa da hizmet veremez, ona kimse itibar etmez. Diretirse hem kendine, hem partiye, hem de Ordululara yazık etmiş olur!
 
Bu tespitimiz, vücut dilinin, hareketlerin bir okunma şeklidir.
 
Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler!
 
***
“Anladım ki insanlar: Susanı korkak, görmezden geleni aptal, affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar. Oysaki biz istediğimiz kadar hayatımızdalar. Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar..!” (Şems-i Tebrizi)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
25 Mart 2018 / 07 Receb 1439 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar