Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

ÖSYM ALES sınavında kimlik skandalı!..

 ÖSYM ALES sınavında “sürücü belgesi” geçerli belge olarak kabul edilmiyor…
Üzerinde fotoğraf ve T.C numarası bulunan sürücü belgesi, YÖK dahil  bütün resmi kurumlarda nüfus cüzdanı gibi geçerli kabul edilirken ÖSYM sınavında geçerli belge olarak kabul edilmiyor!.. Neden?
 
***
Akademik kariyer kazanmak için aylardır imtihana hazırlanan ve bugünü bekleyen aday, sınav salonuna zamanında gider, sınav giriş belgesiyle birlikte fotoğraf yapışık, T.C. kimlik numarası kayıtlı sürücü belgesini yetkililere ibraz eder; “sürücü belgesi sınava giriş için geçerli belgeler arasında sayılmamaktadır” gerekçesiyle aday, sınava alınmaz!..
 
***
Sınav salonu kapısında görevlinin yaptığı uygulama doğrudur…
Zira adayın yanında bulunan Sınava Giriş Belgesinde “sürücü belgesi sınava giriş için geçerli belgeler arasında sayılmayacaktır” talimatı yazılıdır.
 
 
 
***
Peki, bu uygulamada skandal denilecek usulsüzlük nedir?
Skandal; imtihan sistemimizde ve sistemden sorumlu yetkililerinin zihniyetinde gizli bulunuyor!
 
Bugün (19 Kasım) ALES sınavına gören aday, 15 gün önce de YÖKDİL sınavına girmiş, orada sürücü belgesi geçerli belge olarak kabul edilmiştir.
 
 
15 gün önce sürücü belgesiyle üniversite imtihanına giren genç, ÖSYM ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ’ndeki karınca yazılı ayrıntıya bu defa pek dikkat etmez/edemez…
 
***
Burada sorgulanması gereken husus:
YÖK’ün imtihanında sürücü belgesi geçerli belge kabul edilirken, ÖSYM’nin imtihanında niçin kabul görmez?
 
Üzerinde fotoğraf ve T.C numarası bulunan, bütün resmi yerlerde nüfus cüzdanı gibi geçerli kabul edilen sürücü belgesinin ÖSYM sınavında kabul edilmemesinin makul bir gerekçesi ve izahı olabilir mi?
 
Bu tezatlığı yetkililer nasıl izah edeceklerdir?
Böyle bir uygulama neticesinde ilim tahsil etmek isteyen, hazırlık yapan ve mağdur edilen gençlerin mağduriyetleri nasıl telafi edilecektir?
 
***
Sürücü belgesinin sınavda geçerli sayılmaması şeddeli bir skandaldır!..
 
Bu skandalın arkasında yoksa ÖSYM’de sızmış ve sinmiş, hala gençlerin kaderiyle oynamak isteyen, FETÖ tasfiyelerinin intikamını almak isteyen gizli ve aktif FETÖ’cüler mi bulunmaktadır?
 
***
Bu skandala vesile olanlar ortaya çıkartılmalı ve mağdur gençlerin mağduriyetleri de telafi edilmelidir!
 
***
“Sarhoş, cinayeti yapar da sonra “özrüm vardı, kendimde değildim” der. Kendinde olmayış, kendiliğinden gelmedi sana, onu sen çağırdın.” (Hz. Mevlana)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu 
19 Kasım 2017 / 01 Rebiul’evvel 1439
 
Önceki ve Sonraki Yazılar