Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Rektörlerin “devlet hainleriyle” imtihanı!..

 Devlet, terörle (PKK ve sair terör örgütleri ) ve teröre destek ve yataklık yapanlarla askeriyle polisiyle bütün kurum ve kuruluşlarıyla (milletin de geniş desteğiyle) topyekûn azimle ve kararlılıkla mücadele verirken… 
Ve şehir içinde, meskûn mahallelerde tek bir sivil (terörist olmayan) vatandaşa zarar vermeden bu mücadele başarıyla yürütülürken… 
Ve dahi teröristlerin köşeye sıkıştığı ve bu zorlu mücadelede hedefe yaklaşıldığı görülürken;
 
İşte tam bu safhada, özel ve devlet üniversitelerinde PKK ve terörist sever bin küsur akademisyen, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi ifadelerin yer aldığı bir bildiriye imza atarak yayınlama cesareti gösteriyor!
 
Bu PKK ve teröre destek bildirisine karşı ilk tepki devletin başı, cumhurun reisi, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan geliyor:
“Türkiye terörle mücadelede bulunurken bin küsür güruh, aydın müsveddeleri çıkıp devletin katliam yaptığından bahsediyor… Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız karanlık… Bu devletin ekmeğini yiyip de bu ülkeye ihanet eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır... Hiçbir kurumumuzda ülkesinin birliğine karşı tavır alan kamu çalışanı olamaz, buna müsaade edemeyiz. Tüm ilgili kurumlarımızı bu konuda ilgili olmaya ve görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum."
***
YÖK bildiriyi görüşmek üzere acilen toplanıyor ve kararını açıklıyor:
"Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır." 
***
Rektörlerin “hainlerle” imtihanı!..
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, teröre destek veren bildiriye imza atanları “aydın müsveddeleri” diye yaftalayıp “Bu devletin ekmeğini yiyip de bu ülkeye ihanet eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır” derken…
YÖK, “Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır" kararını alırken…
Bakalım (YÖK’den önce) hangi rektör, kendi üniversitelerinde görevli bu terör sever öğretim görevlilerinden hangileri hakkında ne gibi işlem yapacaktır?
Terör sever öğretim görevlileri hakkında rektörlerce yapılacak veya yapılmayacak işlem; kendileri için ciddi bir imtihan vesilesi olacaktır.
***
Terör severler bildirisi bir bakıma,  öğretim görevlilerinden rektörlere kadar üniversitelerle kimlerin kimin safında yer tuttuğunun belirlenmesi hususunda “hayra vesile olacak gibi” görülüyor:
Bir tarafta devlettin safında yer alıp; terör ve terör destekçilerine cephe alanlar…
Diğer tarafta terörist ve sevenleri safında yer tutup devlete cephe alanlar!
 
“Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın.” (Hz. Mevlana)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
13 Ocak 2016 / 03 Rebiu’l-Ahir 1437
 
Önceki ve Sonraki Yazılar