Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ruslara misliyle ve anlayacakları dille karşılık verilmeli!..

 Belli ki Rusya kriz çıkartmak için bahane arıyor…

Yoksa düşürülen jetin gerekçe gösterilerek askerî, siyasî ve ticarî hemen her sahada topyekûn Rusların Türk düşmanlığına kalkışması ne devletler hukukuna ne komşuluk hukuka uyacak bir tavır değil. Bunun arkasında çok önemli başka sebepler olmalı.

 

Üstelik çok haksız oldukları bir mezuda böyle bir teşebbüse kalkışılması akıl alacak iş değil…

Hem Türk hava sahasını ihlal edeceksin, hem 10 kez ikaza rağmen geri adım atmayıp inadına direneceksin, hem de hava sahasında kimliği belirsiz bir jeti Türkiye haklı sebeplerle düşürdü diye kıyamet koparmaya kalkacaksın!

 

Gerçek sebep ne olursa olsun, Rusya’ya ve Ruslara yaptıklarının misliyle ve anlayacakları dille karşılık verilmeli…

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sayın Başbakan Davutoğlu’nun dik duruşu desteklenmeli…

 

Ruslar topyekûn Türk düşmanlığında (haksız oldukları bir mevzuda) ittifak ederlerken, Cumhurbaşkanın şahsına ve Ak Parti’ye karşı şahsî hazımsızlıklarını (ülke olarak haklı olduğumuz bir mevzuda) ülke ve millet düşmanlığına dönüştüren içimizdeki Ruslardan daha fazla yerli Ruslar da protesto edilmeli ve onlara da (onların anlayacağı dille) hadleri bildirilmeli!

 

Türk Cumhuriyet ülkeleriyle Türk dostu halkı Müslüman ülkelerin Ruslara karşı ekonomik ambargo uygulamaları teşvik ve koordine edilmeli…

 

Rusların bu tavrı esasında pek fazla yadırganmamalı… Ecdadımız zaten yıllar önce teşhisi koymuştu: “Ayıdan post, Moskof’tan dost olmaz!”

 

“Benim düşmanlarıma dost olan kimse, benimde düşmanımdır.  İstediği kadar dostluk iddiasında bulunsa bile.” (Hz. Ali)

 

Vesselam…

29 Kasım 2015 / 17 Safer 1437

Önceki ve Sonraki Yazılar