Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Şikâyetim var Sayın Cumhurbaşkanım!..

 Sayın Başkanım! 
Her vesileyle hangi sahada olursa olsun; ister ticarî, ister siyasî, ister bürokratik sahada; “Yasalara uymayan, yanlış yapan kim varsa gereken yapılacak. Bunlara müsaade etmeyiz” diyor ve “Kim olursa olsun; yanlış yapanları şikâyet edin” diye buyuruyorsunuz.
 
2019 Mahalli seçimlerine ziyadesiyle ehemmiyet veriyor, parti teşkilatlarına ve belediye başkanlarına hitaben “İşimiz zor. Çok ciddi şekilde çalışacağız. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmalı. Sadece hizmet odaklı değil, birebir vatandaşın kapısına gidelim. Bireysel taleplere de odaklanalım. Vatandaşın gönlüne dokunacak şekilde çalışacağız” diyorsunuz.
 
Lakin zat-ı âlinizin bu talimatları teşkilatlarda pek uygulanmıyor Sayın Başkanım!..
Bırakınız bu talimatların uygulanmamasını, vatandaş yaşadığı ve şahid olduğu yanlışlıkları ilgili makamlara şikâyet etmeye dahi cesaret edemiyor.
 
Bazı yerlerde öyle bir korku imparatorluğu kurulmuş ki, ister AK Partili olsun, ister muhalefet partili biri olsun; sesini çıkartmaktan korkuyor.
 
Neden korkuyor? Çünkü zarar görmekten korkuyor.
 
Mesela öyle milletvekili ve belediye başkanlarından bahsediliyor ki; seçim bölgesinde bir milletvekili ya da belediye başkanı; aynı zamanda hem vali-kaymakam, hem savcı-hâkim, hem emniyet müdürü-jandarma komutanı, hem daire müdürü, hem il-ilçe başkanı!.. Velhasıl o bölgede her şey. Bu durum karşısında vatandaş sükût etmesin de ne yapsın!
 
 
 
Sayın Başkanım!
Bu durumun tespiti çok basit… Lakin bu halin belirlenmesi, genel merkezin il ve ilçe teşkilatları nezdinde uygulamakta olduğu koordinatör milletvekillerinin teftiş mantığıyla olması mümkün değildir.
 
Vatandaşın, belediye başkanlarıyla il ve ilçe teşkilat başkanları hakkında ne düşündüğü öğrenilmek isteniyorsa; Millî İstihbarat Teşkilatının uyguladığı tebdili kıyafet ve gizli araştırma metodu parti teşkilat çalışmalarında da uygulanmalıdır.
 
Şayet böyle bir araştırma yapıldığında eminiz ki, bugün sizlere başarılı diye takdim edilen nice belediye başkanlarının yüzlerindeki sahte maske ve makyaj boyalarının düştüğü görülecektir.
 
Bu gizli raporlar direk zat-ı âlinize ulaştırılmalıdır.
 
Âcizane kanaatimiz odur ki, böyle bir araştırma yapılmadan hazırlanacak aday listeleriyle seçimlere girmek hayal kırıklığına sebep olabilir.
 
Takdir zat-ı âlilerinizindir!
 
***
“Hangi vali birine zulmeder ve o zulüm bana şikâyet olunur da; ben o zulmü ortadan kaldırmazsam; o kimseye ben zulmetmiş ve adaletten ayrılmış olurum.” (Hz. Ömer)
 
Vesselam...
Ahmed Çıtlakoğlu
19 Ekim 2018 / 10 Safer 1440
 
Önceki ve Sonraki Yazılar