Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Soylu İstifâ Bilmecesi !

 Süleyman Soylu istifâ etti ülke gündemi birden değişti!.. 
İstifâ, Koronayı ikinci sıraya itti.
***
Hassas bir dönemde Soylu’yu ani bir kararla istifâya zorlayan esas sebep acaba ne olabilir ki?.. 
B.şehirlerde iki günlük sokağa çıkma yasağı uygulamasındaki tepkiler basit ve zayıf bir iddia olur!
 
Soylu, sokağa çıkma kararını açıklarken “kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla” alındığını söylüyordu… Dolayısıyla bu yasak kararı onun şahsi kararı olmadığına göre, karardan da tek başına sorumlu olamazdı.
 
O zaman, kritik bir süreçte, sadece Korona değil, terör dâhil toplum huzurunu tehdit eden bütün şer virüsleriyle mücadele en büyük sorumluluk taşıyan bir kurumun (güvenlik güçlerinin) başı olarak istifâ etmenin arkasında çok önemli bir sebep olmalı!.. Ama ne?
***
Sebep ne olursa olsun, istifâya kimler vesile olmuş olursa olsun; bu saatten sonra (istifâsı kabul edilmeyen) Sayın Süleyman Soylu’nun hem hükümette hem de siyasette eli eskiye göre daha da güçlü olacaktır!
 
 
***
İstifânın kabul edilmemiş olması; 
- İstifâyla sevinen ve umutlanan (istikrarsızlıktan ve huzursuzluktan medet uman) odakların emellerini kursaklarında bırakacaktır…
 
- İstifâya sebep olanlar (sıfatı ve makamı ne olursa olsun!) her kim ise; onların zayıf olan ellerini daha da zayıflatacaktır…
***
Sayın Soylu’nun istifâsı kabul edilmeyip görevine devamı onaylanırken; muhtemelen istifâya sebep olanların tasfiye süreci de başlayacaktır!..
 
İstifâya sebep olanların tasfiyesi, aynı zamanda hasidlerin de tasfiyesi olacak ve fitne kanallarının tıkanmasına vesile olacaktır!
***
Fitneye fırsat vermeyen şahsiyetler!..
Hz. Ali’nin halifeliği sırasında, Hz. Osman’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan fitne, fesad daha da arttı. 
Bu duruma üzülen, şikâyetçi olan bir mü’min Hz. Ali’ye geldi: 
“Ya Ali neden Hz. Ebû Bekir ve Ömer zamanında meydana gelmeyen bu olaylar senin zamanında meydana geliyor, müm’minler birbirine düşüyor?”
 
Hz. Ali cevap verdi: 
“Hz. Ebû Bekir ve Ömer zamanında biz vardık, ama bizim zamanımızda onlar yok!”
***
Kıssadan hisse:
Demek ki fitne; mikrop misali zayıf ortamlarda yeşeriyor!.. 
Demek ki fitnenin neşvünema bulmaması için cemiyetleri güçlü kılan mümtaz şahsiyetlere; Ebû Bekirlere, Ömerlere, Alilere ihtiyaç var.
***
“Din gayretine sahip olmayan, sefahate düşkün olan, tecrübe edilmemiş kimselere devlet işlerini verme!.. Zira Yaradan’ından korkmayan bir kimse, yarattıklarından da çekinmez.” (Osman Gazi'den Orhan Gazi'ye Öğütler)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
13 Nisan 2020 P.tesi / 20 Şâban 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar