Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Temel Karamollaoğlu’ndan Fındığa Neşter!...

 Saadet Parti Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu, bugün (28 Eylül Perşembe) Fındığa neşter vurmak için Giresun’a geliyor.
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra Temel Karamollaoğlu’nunda fındık için Karadeniz bölgesini ve özellikle Giresun’u ziyareti; ümit ediyoruz ki fındık üreticilerinin derdine bir nebze merhem olacaktır.
 
İktidar olarak AK Parti’nin zaafı, biraz da muhalefetin muhalef zaafından kaynaklanmaktadır.
Şayet İktidarı silkeleyeyebilecek bir muhalefet olsa, iktidarın o muhalefetin etkisiyle milletin sesine duyarsız kalması mümkün olamaz.
 
İktidarın eksik ve yanlış icraatları; muhalefet partilerinin etkisiz, tutarsız ve yetersiz oluşlarının neticesidir.
 
***
Sayın Karamollaoğlu Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçildiğinde, geçmişte aynı saflarda mücadele vermiş kadim bir dost olarak “Sayın Karamollaoğlu, rahmetli Erbakan Hocamızdan sonra Saadet Partisinde en sağlıklı ve isabetli bir seçim!.. Saadet Partisi sağlam “Temel”e yeni kavuştu da denilebilir!..” gibi bir tespitimiz olmuştu.
 
Temel Beyin muhalefet boşluğunu doldurabileceğini ümit ediyorduk. Maalesef bugüne kadar pek bir farkı görülemedi. İnşallah bundan sonra fark edilir.
 
***
Sayın Karamollaoğlu’na Giresun’umuza teşriflerinden dolayı hoş geldin diyor, fındığa ve üreticilere verdiği destekten dolayı tebrik ve teşekkür diyoruz.
 
Ancak, bir meydanda konuşma yapmak;  güzel olmayı güzel de yeterli değil!
Üreticiler nutuk değil, icraat bekliyor.
“Efendim, bizler muhalefetiz, icra makamında değiliz” demek, çözüm değildir. Bu nevi mazeretler üreticinin derdine merhem olamaz.
 
 
 
***
Sayın Karamollaoğlu, eğer AK Parti milletvekillerinin yapmadığı ziyaretleri yapar da, mesela “TMO alım mahallerinde sıra bekleyen üreticileri ziyaret eder, onların derdini dinler, Ziraat Odası ve Ticaret Borsası yöneticilerini de dinler, akabinde hazırlayacakları raporu Sayın Erdoğan ile paylaşabilirse belki çözüme bir katkısı olabilir! 
 
Temel Beyin yaptığı bu ziyaretlerin fındığa ve üreticilere bir katkısı olabilirse; “Fındığa neşteri Karamollaoğlu vurdu!” denilir… Yoksa “Geldi, konuştu ve gitti. Allah selamet versin!” derler.
 
“Bir yere gittiğinde o beldedeki emin bildiğin birinin aklı ve tavsiyesi ile hareket et. Bu takdirde az zarar edersin.” (Hulusi Yahyagil)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
28 Eylül 2017 / 08 Muharrem 1439
 
Önceki ve Sonraki Yazılar