Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ufukta erken seçim gözüküyor!..

 Erken seçim kararı, Ak Parti’nin inisiyatifi altındadır.
Ak Pati, gerek parti menfaati gerekse ülke menfaati açısından erken seçime gidilmesini lüzumlu görür ve Ak Parti’nin kazanması(!) için de şartlar müsaitse erken seçim kararını alır!..
 
Erken seçimin Ak Parti’ye ve ülkeye bir faydası olacağını inanılmıyor ve seçim şartları da müsait değilse erken seçim gündeme gelmez!
 
Ancak, iktidar partisi şartlar müsait olsa dahi davul zurna ile seçim hazırlığı yapmaz!..
Bunun ilk işareti de Ak Parti sözcülerinin son günlerde yaptığı gibi ”erken seçim gündemimizde yoktur” ifadesidir!
Bu ifadeyi “erken seçime hazır olur” diye de okumak mümkün!
 
 
***
Bundan böyle muhtemelen aday belirleme çalışmaları da hızlanacak…
 
Seçim gündeme gelince ister istemez parti liderlerinin aday tespit kriterlerini hakkındaki sözleri de hatırlanıyor…
 
Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2014 mahalli seçimleri aday belirleme sürecinde Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan sıfatıyla parti genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 25 Ekim 2013 tarihinde yaptığı konuşmayı hatırladık:
"Temayül yoklamalarımız başlıyor… Meselemiz birilerine makam kazandırmak değil. Meselemiz millete hizmet edecekleri belirlemektir. Halkımızla kim daha bütünleşme konusunda iyiyse bize onları gönderin." 
 
Merak edilen, 2013’den buyana gerek genel seçim, gerekse mahalli seçimlerde aday gösterilip kazanmış olan milletvekilleri veya belediye başkanlarından acaba kimler makam kazanmak, kimler hizmet etmek için seçilmişlerdir?
 
Acaba parti genel merkezi bu hususta bu güne kadar herhangi bir çalışma yapmış mıdır?
Gerekli çalışma yapılıp da halkıyla bütünleşemeyenler varsa acaba gerek seçilenler gerekse onları tensip ve tavsiye edenler hakkında bir işlem yapılmış mıdır?
 
Seçilen milletvekilleri ve beledi başkanları hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamış veya yapılmıyor olması; seçilenlerin tamamının “makam için değil hizmet için seçilmiş ideal ve ehil kişiler” olduğu anlamına mı gelir?
 
“Bizim teşkilat temayüllerinde yanlış aday belirlenmez, genel merkez de yanlış adayları listelere koymaz” denilirse, o zaman “bu paralelci diye partiden atılan vekiller ve ihraç edilen belediye başkanları neyin nesi?” diye sormazlar mı?
 
Geçmiş dönemlerdeki aday tespit çalışmaları masaya yatırılmaz, hatalar tespit edilip sebep olanlardan hesap sorulmazsa, gelecek dönemlerde nasıl sağlıklı aday tespiti yapılacaktır? 
 
Geçmişten hesap sorulmaması, gelecekte de hesap sorulmayacağı ve de; hesap sorulmayan yerde aynı hataların da tekrar edileceği anlamına gelmez mi?
 
“İstediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver. Umut verip, güven aşılayıp da yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin.” (Hz. Mevlana)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu  
25 Ekim 2016 / 24 Muharrem 1438
 
Önceki ve Sonraki Yazılar