Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Üslûb-u beyân aynıyla insan!..

 “Bu seçimde yenilen yoktur, hiç kimse yenilmemiştir.” 
Sayın Başbakan Davutoğlu’nun seçim sonrası yaptığı konuşma, fevkalade takdir-e şayan… Beklenen, arzu edilen, olması gereken bir konuşma.
 
Sayın Başbakan büyük zaferle çıktığı seçimin hemen ardından, gurur ve kibri ayakları altına alarak tevazu ile sadece Ak Partililere değil 78 milyona sesleniyor:
“Bu zafer 78 milyonunundur. Kazanan 78 milyondur. Herkesi kucaklayacağız. Bu topraklara sevgi tohumları ekeceğiz. Sevgi çınarları büyüteceğiz, 78 milyonu kardeş, dost kılacağız” diyor…
 
“Bugün bu seçimde yenilen yoktur, bu seçimde Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır,  hiç kimse yenilmemiştir” derken, Ak Parti’ye rey vermeyenleri ötelemiyor, küçümsemiyor, aşağılamıyor!
 
“Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek, Türkiye'yi her türlü çatışmadan, gerilimden çıkaracağız” derken, milletimizin yıllardır hasretini çektiği, beklenen, olması gereken siyaset üslubuna davetiye çıkartıyor.
 
İşte 1 Kasım zaferinin sırrı!
İşte genel başkan…  İşte Başbakan!
Tebrikler Sayın Başbakan!.. Teşekkürler Sayın Davutoğlu!..
 
Yerini böyle bir lidere bıraktığı için, Türkiye’ye böyle bir başbakan kazandırdığı için; Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da tebrikler ve teşekkürler!
***
Ümit ederiz ki, bütün Ak Partililer, bütün Ak Parti teşkilat mensupları ve bütün Ak Parti milletvekilleri de bundan böyle Sayın Başbakan Davutoğlu’nun bu dilini kullanır!.. İnşallah muhalefet partilerini ve kedilerine rey vermeyen seçmenleri ötelemez, onları küçümsemezler!
***
1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablo göstermiştir ki; 
Türk seçmeninin % 50’si Ak Partili, % 8-9’u Kürt milliyetçisi, %12-14’ü Türk milliyetçisi, %23-25’i sosyal demokrat ve %2-3’ü de muhtelif fikirlerin temsilcidir.
 
Ülkenin ve milletin huzurunu isteyen her kesin ve her kesimin, diğer kesimleri olduğu gibi kabullenmek, onlara saygılı davranmak veya en azından birbirlerine saygısızlık yapmamak zorundadır. 
Aksi halde millet onlara yüz vermeyecektir.
 
“Bir liderin son sınavı, geriye insanları ikna edecek ve onları kazanacak bir adam bırakmasıdır.” (W. Lippmann)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
04 Kasım 2015 / 22 Muharrem 1437
 
Önceki ve Sonraki Yazılar