Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Valiler kararnamesi ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları…

 Sn. Sarıfakıoğulları Giresun’a ilk atandığında yazdığım bir makalemde;
“Sizler, göreviniz ve taşıdığınız sıfat gereği her ne kadar devletin temsilcisi olarak şehrimize teşrif etmiş olsanız da, aynı zamanda bütün Giresunluların da temsilcisi konumundasınız…
 
Malum, ‘Vali’ kelime anlamı olarak; koruyucu, muhafız, yakın biri, vasi anlamındadır.
Bizler de sizleri Giresun’un ve Giresunluların muhafızı, koruyucusu ve vasisi olarak görüyoruz. Ve görmeye devam edeceğiz.
 
Sizler bir Kilisli olsanız da, artık bundan böyle bir Giresunlusunuz ve Giresunluların temsilcisisiniz… Belki nice Giresunlulardan daha Giresunlu olacaksınız!
 
Bundan böyle Giresunluların derdi artık sizlerin derdi, Giresunluların sevinci de sizlerin sevinci olacaktır” gibi bir değerlendirmede bulunmuştum. (“Vali Harun ARIFAKIOĞULLARI!..”/ 18 Temmuz 2017)
 
 
 
***
Sayın Sarıfakıoğulları’nın kısa süredeki çalışmalarını görünce ikinci bir makalemde;
“Milletin hasretle beklediği, Devlet millet kaynaşmasının ‘sözde değil özde’ uygulamasını gösteren…  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tayyip Erdoğan ve Başbakan için el, göz, kulak, ayak sizsiniz. Siz varsanız elimiz ayağımız gözümüz var. Kollarını sıvayıp işe girişen her idareci benim yol arkadaşımdır” dediği, pantolonun paçası çamurlu ve tozlu, eli yağlı işçinin eliyle yağlı, elbisesi boyalı işçinin elbisesiyle boyalı; işte örnek vali!..” diye bir değerlendirme yapmıştım.  (“Vali gibi Vali; Harun SARIFAKIOĞULLARI!..”, 28 Temmuz 2017)
 
***
Son valiler kararnamesi açıklandığında Sn. Sarıfakıoğulları’na dokunulmamış olmasını;
Giresun halkının, Giresun AK Parti teşkilatının ve neticede Parti Genel Merkezinin Sn. Valinin hizmetlerinden memnun olduklarının göstergesi olarak yorumladık.
 
Genel Merkezin ve Bakanlığın Vali Beyin Giresun’da hizmetine devam kararı; Vali Beyin var olan hizmet aşkını daha da kamçılayacağına inanıyoruz.
 
Parti teşkilatını, milletvekillerini ve Bakanlığı isabetli kararından dolayı tebrik ediyor, Sn. Vali Beye hizmetlerinin devamında başarılar diliyoruz.
 
***
“Leyla’nın güzelliğine ancak Mecnun’un gözüyle bakmalısın ki, onu seyretmenin sırrı sana da görünsün.” (Sadî-i Şirazî)
 
Vesselam...
Ahmed Çıtlakoğlu
27 Ekim 2018 / 18 Safer 1440 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar