Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Yanlış tedavi uygulanıyor!..

 Doktor hastaya müdahale ediyor, lakin hastanın şikâyetlerini sormuyor, hastayı hiç dinlemiyor, kendi kafasına göre tedavi uyguluyor!
 
***
Doktor-hasta misalinde olduğu gibi, Başkan Erdoğan da vatandaşın derdini, şikâyetlerini dinlemeden tedavi mesabesinde birtakım hizmet hamleleri yapıyor, lakin vatandaşın derdine merhem olmuyor.
 
 
 
***
Bugün yaşanılan sıkıntıların ana sebebi; güven bunalımıdır.
Daha da önemlisi; kurulduğu günden buyana AK Parti iktidarını ve Başkan Erdoğan'ı ifrat seviyesinde destekleyen hatırı sayılır kesimden eleştiri seslerinin yükselmesidir… Bu durum hiç hayra alamet görülmüyor.
 
***
AK Partiye ve iktidara en büyük zararı verecek olan; % 50'lik AK Parti muhalifi kesimin eleştirileri değil, AK Partiye gönül vermiş, Erdoğan'a inanmış, onu seven kesimin eleştirileri olacaktır.
 
Zira AK Parti tabanı muhalif kesimin eleştirilerine pek itibar etmez ama dava ve gönül ehli kanaat önderleri ve münevver kesimin eleştirilerine ziyadesiyle itibar eder.
 
Bu itibarla Sn. Erdoğan öncelikle bu kesimi birebir dinlemeli, kaybolan güven yeniden tazelenmelidir.
 
Bu sebepledir ki Başkan Erdoğan; 
- Özellikle yıllar önce birlikte yola çıktıkları, nice çamurlu, buzlu yollarda beraber yürüdükleri, yağan karda birlikte üşüdükleri, yağan yağmurda beraber ıslandıkları kadim dostlarını bi'dinlemeli... Konuşmak için değil onları dinlemek için Külliyede misafir etmeli...
 
- Yola birlikte çıktıklarını yolda bulduklarına değişmemeli...
 
Ülke genelindeki birbirinde habersiz nice dostlar dinlenildiğinde görülecektir ki; bugüne kadar yapılan nice yanlışlar, haksızlık ve hukuksuzluklar açığa çıkacaktır. 
Dolayısıyla Başkanın etrafını kuşatmış nice dalkavuklar da açığa çıkmış olacaktır.
 
***
Sayın Cumhurbaşkanım!..
Sizlerin gerçek dostları; her yaptığınızı alkışlayan, yolunuza döşenmiş dikenlere gül diyenler değil; "dikkat yolunuzda diken var" diyenlerdir.
 
Sayın Başkanım!..
Geliniz dostlarınızın gönlünü kırmayınız…
Teşkilat mensuplarınıza yaptığınız konuşmalarınızda sık sık dile getirdiğiniz hususları lütfen sizler de kadim dostlarınıza uygulayınız.
 
Derdi olan konuşacaktır…
Dertli dostlarınızı sizler dinlemezseniz, onları dinlemeye zaman ayıramazsanız; onlar başka zeminlerde dertlerini haliyle dile getireceklerdir. 
 
Geçmişte de böyle olmamış mıydı?.. Bunu sizler en iyi bilenlerdensiniz!
 
***
Sayın Başkanım!..
Geliniz imar barışı ve borç yapılandırmasında yaptığınız benzer uygulamayı "Dost Barışı" uygulamasında da hayata geçiriniz.
 
****
Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür.
 
“Dostlarının gönlünü kırma. Düşmanlarının arzularını yapmış olursun.” (Hz. Ali)
 
Vesselam....
Ahmed Çıtlakoğlu
04 Ekim 2018 / 24 Muharrem 1440
 
Önceki ve Sonraki Yazılar