12. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan olacak. Çünkü;

Haftalar evvel Tayyip Erdoğan'ın adayı olacağını ifade etmiştim. Doğrusu onun adaylığı 2023 vizyonunun belirlendiği andan itibaren belliydi de 17 Aralık itibariye bizim de malumumuz oldu. 
2023 hedefi cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bağlantılı. 2007 cumhurbaşkanlığı seçimi bir girizgâhtı. Dikkat edilirse şimdilerde 2007'de tartışılan gündemlerden hiç biri yok. Demek ki bu girizgâh Abdullah Gül tarafından çok müspet şekilde dolduruldu. Düşünün bakalım; Tayyip Erdoğan'ın şimdilerde dillendirdiği cumhurbaşkanlığı profilini 2007'de dillendirme imkânı sizce ne kadardı? 
Öte yandan 3 dönem kuralı sebebiyle parti başkanı ve başbakan olarak siyasete devam edemeyeceği aşikârdı. Kefeni cebine koyduğunu söyleyen bir liderin daha birçok devasa hedefler önünde dururken kenara çekilmesi düşünülebilir miydi? 
Bütün bunlar üst üste konduğunda Tayyip Erdoğan'ın adaylığı kesin gibiydi zaten. 
Yukarıda 17 Aralık diye bir ifade var. Çünkü paralel yapı da onun adaylığının kesin olduğunu bildiği için ondan kurtulma adına oldukça mahirane bir teşebbüste bulundu. Hedef 30 Mart seçimleri gibi görünse de asıl hedef cumhurbaşkanlığı seçimi idi. Daha doğrusu Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını engellemekti. Filhakika operasyonlarla Tayyip Erdoğan itibarsızlaştırılacak, hatta tutuklanacaktı. 30 Mart seçimleri ile de Ak Parti'nin çöküşü olarak tescillenecekti. Böylece Erdoğan'dan kurtularak köklü bir vesayet oluşturacaklardı.
Ama kaderin üstünde bir kader vardı. Paralel yapının kumpası bumerang gibi kendine döndü. Gelinen noktada toplumsal destek ve itibarını önemli ölçüde kaybetti.
 Şimdi gelin ilk seçilmiş cumhurbaşkanımızın Tayyip Erdoğan olacağını çeşitli gerekçelerle izah edelim.
12. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan olacak. Çünkü;
* Türk tarihinin ilk seçilmiş devlet başkanı olmayı hak eden başarılı bir liderdir. Bu ilk bin yıl sonra bile kayıtlarda olacaktır.
* Millet onun liderliğinde kendini çok daha özgüvenli ve yaşam tarzını garanti altında görüyor.
* Türkiye 2001 krizi sonrası tam da global senaristlerin tezgahına düşmüşken 2002'de acil eylem planlarıyla başlayan AK Parti rüzgarı hem iç hem de dış mihrakların heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Millet egemenlik kaynağı olarak kendini görmek istiyor.
* 2002'den buyana –e rağmen gelindi. Çok çeşitli senaryolar ve çıkmaz sokak labirentleri aşılırken devrim niteliğinde büyük inkılâplar gerçekleşti. Millet Tayyip Erdoğan'ın projelerinin hayali değil, realist olduğuna ikna olmuş durumda.
* Ayrıştırıcı olarak nitelemelere rağmen cumhuriyet tarihinin en birleştirici ve farklı etnik ve inanç gruplarından destek görmüş bir lider olduğu seçim tablolarında defalarca ispat-ı vücut etmiştir.
* Millet Tayyip Erdoğan'ın istikbalini değil, kendi istikbalini onun liderliğinde gördüğü için her hal ve şartta destek vermeyi sürdürüyor. 12 yıldır onun laf siyasetinden çok öte, her türlü kirli ittifak ve engellemelere rağmen ülkenin istikbalini inşa eden muazzam yapı ve sistemlerle rüştünü ispat etmiştir.
* Muhalefetin cuntadan, sokaktan, global lejyonlardan, mahkemelerden medet umar oluşu milletin dikkatinden kaçmamıştır. Vizyon ve misyon göremediği muhalefetin peşinde bir maceraya atılmaktansa enerjisini her daim tazelemeyi bilen Tayyip Erdoğan'ı lütuf olarak görmektedir.
* Tayyip Erdoğan duygusal bir karaktere sahiptir. Fakat millet onun bu yapısını özümsemiştir. Öte yandan milli çıkarları şahsi ihtiraslarına kurban etmeyeceğine olan inancı da güçlüdür. Bu güne kadar aşılan onca badirelere rağmen gelinen nokta duygusal perspektiflerle olacak iş değil. Tayyip Erdoğan, plan ve proje adamıdır. Gelinen nokta bunun delilidir.
* Şimdilerde millet, cumhurbaşkanlığı makamının yeni bir şekle dönüşeceği fikrine ısınmış durumda. Bu yeni cumhurbaşkanlığı profilinin ancak Tayyip Erdoğan ile doldurulabileceğine inanıyor. Hatta millet kimin cumhurbaşkanı olacağından ziyade cumhurbaşkanlığı makamının yeni şeklinin nasıl olacağını merak ediyor.
* Google’ye "12. cumhurbaşkanımız" yazdığınızda Tayyip Erdoğan dışında bir aday çıkmıyor. 
* Aslında Tayyip Erdoğan'ın karşısında kimin nasıl aday olduğunun da bir anlamı yok. Bu yüzden paralel yapı ve muhalefet onun adaylığını engellemeye çalışmıştır. O aday olduktan sonra karşısında benim bile şansım yok. Çünkü ben dahi aday olsam, oyumu kendime vermezdim. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar