AK Parti'nin 2016 Eylem Planı Ne Oldu?

 Türkiye’nin afet yardımlarından medet umduğu, kredi tahsis edebilmek için emperyalist tefecilerin kapılarından nöbet tuttuğu, her gün acaba ne mucizeler çıkaracak diye Kemal Derviş’in ağzına baktığı bir dönemde iktidara gelen AK Parti, ilk anda başlattığı acil eylem planıyla çok kısa sürede hem menfi yöndeki ekonomik algıyı bertaraf etmiş, hem de yepyeni bir heyecan oluşturmayı başarmıştı.
Nerden nereye dedirtecek hamleler ve icraatlar bugün milletimizin ve devletimizin istikbalden beklenti limitlerini yükseltmiştir. Türkiye gibi hızla tırmanışta olan Çin, Hindistan gibi başka ülkeler de var ama emin olun ki hiç biri Türkiye kadar endişelendirmiyor Batı’yı. Çünkü Türkiye bir çadır gibi etrafıyla birlikte yükseliyor. Gölgesi Doğuyu kaplıyor. 
İşte bu yüzden bizler yokuşlarda susadıkça, iri ve diri oldukça, azmettikçe, güçlendikçe bizi bu yoldan çevirip prangaları ayaklarımıza takmak için türlü desiseler, entrikalar, senaryolar gündemlerimizde olacaktır. Oluyor da… İşte bu yüzden aynı anda sürüsüne gündemleri çok olağanmış gibi bir arada yaşıyoruz. Biri bitmeden öteki başlıyor. İşte bu yüzden satılmış, doldurulmuş, efsunlanmış hainler pazarı olmuş topraklarımız. 
Şu hale bakın… Bir yanda takkesi düşmüş FETÖ, öte yanda maskesi elinde Batı… Bir yanda sünepe PKK ve YPG, PYD gibi türevleri, öte yanda tezgâhlanmış DEAŞ… Bir yanda Kuzey Irak, Suriye… İç gündemlerimize değinmedik bile…
Eğer bizim gayemiz yarınlar bugünlerden daha parlak olsun ise, eğer gayemiz Yeni Türkiye’yi inşa etmek ise, eğer gayemiz 2023’lere, 2053’lere, 2071’lere bayrak dikmek ise siparişle önümüze gelen gündemlerle yolumuzu tayin edemeyiz. Kendi gündemlerimizi, planlarımızı, programlarımızı bir adım daha ileriye, bir basamak daha yukarıya çıkarmak mecburiyetindeyiz.
Türkiye çok güçlü bir devlet... Öyle ki onca operasyon ve senaryolar karşısında istikrarını devam ettirebilen, tırmanışını sürdürebilen, dev projelerinden vazgeçmeyen, dosta güven düşmana korku çizgisinde bir Türkiye’den bahsediyoruz.
Fakat bir hususu hatırlatmak isterim: 10 Aralık 2015’te 64. AK Parti hükümetinin 2016 yılı için öngördüğü 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık eylem planları ilan edilmişti. Seçim vaatlerinin ileri bir versiyonu olarak doğan 216 kalemde hazırlanan bu eylem planı kamu vicdanınca hüsnükabul görmüştü. Doğrusu reform niteliğinde birçok ileri adımlar barındıran plandı.
İlk üç aylık bölüme dair icraatları sonraki 6 aylık ve yıllık eylem adımları için ciddi bir referans olmuştu. Fakat bu süreçte gündeme gelen hükümet değişikliği ve 15 Temmuz garabeti eylem planını dilden ve gözden düşürmüş oldu. 
Evet gündemlerimiz yoğun. Belki birileri çıkıp, şimdi bunun sırası mı, diyecek. Tam da sırası… 
Harici gündemlerin bize yol tayin ettiremeyeceğini göstermek için… Kendi istikrar ve istikbalimiz için… AK Parti diyorsa yapar algısını korumak için… Seçim sathında koz vermemek için… En mühimi rüştünü her fırsatta ispat etmiş milletimiz için 2016 yılı Eylem Planı derhal devreye sokulmalıdır.
TBMM’nin dilekçe komisyonuna da konuya ilişkin bir dilekçe sundum ve imzaya açtım. Sizler de dilerseniz bu imza kampanyamıza iştirak edebilirsiniz. https://edilekce.tbmm.gov.tr/ sayfasında basit bir şekilde üyelik kaydını yaptıktan sonra “imzalayabileceğim dilekçeler” bölümünde “2016 yılı Eylem Planı”nı aratın, karşınıza çıkan dilekçeyi imzalayın. Böylece duyarlı ve etkin bir vatandaş olarak bu yazıyı daha da anlamlı hale getirmiş olursunuz.
Yeni yasama yılımızın gündem ve istikrar belirleyen ileri icraatlarıyla devlet ve milletimize üstün hizmetler sunması dileğiyle…
Allah’ın nusret eli üzerimizden eksik olmasın…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar