Muhalefetin Akıl Hocası ve Akıl Oyunları

 Demirtaş, gayet açık ve net bir şekilde ifade ediyor: "Hedef elbette ki AK PARTİ'yi iktidardan etmektir. Ve bunun için her türlü mücadele ve ittifaktan daha doğal ne olabilir?"
Seçim sonrasına kalmadan AK Parti'ye karşı kapsamlı bir koalisyon kurulmuş durumda. 
İlginç bir seçim sathının arefesindeyiz. 
Bu seçimde muhalefetin akıl hocası; Pensilvanya.  Açık söylemek gerekirse 17 Aralık sonrasında muhalefet partilerinin stratejilerini belirleyen ve yöneten merkez Paralel Örgüt olmuştur. Muhalefetin bugüne dek sürüsünce seçim kayıpları bunda önemli bir etken. Tabi şantaj depolarının etkisi de cabası.
AK Parti karşıtlığı eski düşmanları dost eylemiş: Ergenekon operasyonları sonrası CHP-Paralel arasında Çin Seddi gibi yükselen duvarlar 17 Aralık sonrasında yerle bir oldu ve şimdilerde sarmaş dolaş haldeler. Sürekli "okyanus ötesi" vurgusu yapan MHP, 17 Aralık sonrası bir kez olsun bu ifadeyi kullanmadı. Tüm yayın ve yapımlarıyla PKK meşrepli oluşum ve hareketlere açık cephe alan Paralel Örgüt şimdilerde HDP ile aynı proje içerisindeler. 
30 Mart ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de muhalefet Paralel Örgüt taktiklerine göre hareket etmişti ama Paralel Örgüt bu defa çok daha farklı ve sinsice bir proje ile yola çıktı.
Muhalefeti toptan dizayn etmeden AK Parti karşısında netice alınamayacağına inandırdı onları. Neticede CHP, HDP, MHP ve SP-BBP ittifakına belli görevler verdi. Nasıl mı?
Şaşırtan CHP: Aylar öncesinden beri ulusal ve uluslararası işbirlikçilerinin devreye girmesiyle Türkiye'nin ekonomik dengelerinin bozulması için büyük çaba sarf ettiler. Böylece millette gelecek kaygısı oluşturmayı hedeflediler. Bunun üzerine CHP'nin seçim stratejisi ekonomi üzerinden belirlendi. Ütopik vaatler ve ötelenmiş projelerle AK Parti'ye ekonomik istikrar sebebiyle bağlı olan kesimin CHP'ye kayması amaçlandı.
Yakın Tabana Heveslenen MHP: MHP'den büyük beklenti yok. Bu seçimdeki vazifesi diğerlerine göre biraz daha zayıf. Taban olarak AK Parti ile yakın kesimlere sahip olduğu düşünülen MHP'nin çatışma zeminine kaymaması salık verildi. Hiç olmadı, kendi tabanına sahip çıkması yeterli.
Küskünleri Mıknatıslayan SP-BBP: AK Parti'ye küskün olabileceklerin buluşabileceği adres olarak SP-BBP ittifakı düşünüldü. 3 dönem kuralı sebebiyle aday olamayan vekilleri kendi listelerine davet etmeleri de bu yönde bir politikanın sonucuydu.
Partili Seçimde HDP ve Baraj: Asıl film HDP'ye biçilen rolde kopuyor. Çünkü AK Parti'ye vurulabilecek en büyük darbe bu taraftan olacağı düşünülüyor. 
a) Öncelikle HDP'nin parti olarak seçime girmesini sağlayan Paralel Örgüt, baraj sorununu halledeceği sözünü verdi. Fakat HDP, bu süreçte Paralel Örgütün stratejilerine harfiyen uymak zorunda. Bütün bu destek ve akıl hocalığı karşılığında Paralel Örgüt, HDP'den sadece iki şey istiyor: Birincisi her ne olursa olsun asla AK Parti ile ittifak yapılmayacak ve ikincisi, başkanlık rejimine destek verilmeyecek.
b) Paralel Örgüt, HDP'nin barajı geçmesinin gerekliliğini diğer muhalefet ortaklarına da izah etti. Bu seçimde AKP kaybetsin istiyorsanız, HDP barajı geçmeli, dedi. Hatta HDP'nin barajı geçebilmesi için özellikle CHP'nin vekil çıkaramayacağı yerlerde HDP'yi desteklemesi salık verildi.
c) Paralel Örgüt de tüm tabanı ve etki alanı ile bu seçimde HDP'ye oy vereceği sözünü verdi. Bu proje örgüt tabanına ikna hücreleriyle yayılıyor. 
d) HDP eşbaşkanlı bir parti ama kimse Figen Yüksekdağ'ın ismini dahi bilmiyor. Vitrinde duran kişi Kürt olmayanların da desteğini alabilmek maksadıyla Zaza olduğu vurgusuyla Demirtaş duruyor.
e) Selocan olarak pazarlanan Demirtaş'ın, fırsat buldukça söylemlerinde "Sol görüşlü inançlı bir Müslümanım" diyerek hem sol hem de sağ cenahtan oy devşirmesi isteniyor.  
f) Doğu bölgelerinde, Kürt kimliğinin siyasette var olması için, terörün bitmesi için HDP'li olmasanız dahi bu seferlik HDP'ye oy verin mesajının verilmesi kararlaştırıldı.
g) Batı bölgelerinde barışın garantörü, demokrasinin savunucusu bir Türkiye Partisi imajı çizilerek farklı kesimlerden oy toplaması hedeflendi. Bu algının yerleştirilmesi için Paralel medya ve faiz lobisi katkı sağlayacak dendi. 
Hesaplarına göre eğer AK Parti %40'ın altına düşer, HDP barajı geçerse koalisyon hükümeti kuracaklar. Yok AK Parti %40'lara düşer ama HDP barajı aşamasa AK Parti'ye ANAP ve DYP'nin kaderini yaşatmaya çalışacaklar. Fakat yine ihmal ettikleri bir nokta var; Milletimizin basireti. 
Bu millet, ipini çekenin peşinden gitmeyi çoktan bıraktı. O artık, kendisine ufuk gösterenle Beraber Yürür bu yollarda… 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar