Müslüman olan Amerikalı Mustafa Hoca’ya ne söyledi

 Meşhur olsun olmasın her müslüman olan gayrimüslimlerin özel bir hikayesi vardır mutlaka. Birde müslüman olduktan sonra hayatlarında nelerin değişip değişmediği hep merak edilmiştir.
 
Boston’daki Selimiye Camisi'nin emektar imamlarından Mustafa Hoca’da da müslüman olan Amerikalılarla ilgili birçok hatıralar var.
 
Yine müslüman olan genç bir Amerikalı Mustafa Hocaya bir gün gelerek “İmam, biliyormusun Müslüman olduğum için çok sevinçliyim, iyiki de müslüman olmuşum” diyor. Mustafa Hoca’da usulen hangi sebepten dolayı bu kadar mutlusun diye soruyor.
 
Amerikalı genç cevaben; “Müslüman olmadan önce; sabahtan akşama kadar bira içiyorduk, sonrada sürekli tuvalete gidiyorduk. Hem boşuna onlarca para harcıyorduk, hemde vaktimizin çoğu tuvalette geçiyordu. Oysa şimdi elhamdülillah müslüman oldum, içki haram olduğu için bıraktım, hem sıhhatliyim, hem fuzuli para harcamamış oluyorum, hem de zamanım boşuna geçmiyor. Benden daha mutlu olan olur mu” diyor.
 
Amerika’nın ve Avrupa’nın başı alkolle dertte. Yuavalar yıkılıyor, kariyerler sona eriyor, genç yaşta hayatlar bitiyor, evlatlar yetim kalıyor, hulasa toplum perişan oluyor.
 
Yüce dinimizin güzelliklerinden bir tanesi olan içkinin haramlıgına işte bu yüzden insanlar akın akın koşuyor, müslüman oluyor ve bu kötü işe son veriyorlar. Hükümetlerde en azından içki satışlarına sınırlama getirerek, kargaşayı önlemek, toplumu kurtarmak için uğraşıp duruyorlar.
 
Güzel ülkemiz Türkiye’de ise 12 yıldır iktidarda olan Ak Parti hükümetinin belirli saatlerden sonra içki satışını yasaklamasına (dikkat edin sadece satışının yasaklanması) THY uçaklarında iç hatlarda içki satılmamasına; azgın azınlık hücum ediyor, isyan ediyor, nasıl olur böyle, bu hayat tarzımıza müdahale diyor.. diyor da diyor.
 
Sevgili Dostlar,
 
Peygamberler dışında bütün geçmiş, su anda yaşayan bizler ve gelecek olan nesillerimiz, hepimiz günahkarz, kusurluyuz, hatalıyız. Allah kusurlarımızı affetsin. Ancak hani derler ya her kötülüğün başı içkidir diye, o yüzden sadece içki içmemek yetmez diye düşünüyorum.
 
Geçen Ramazan Ayında çok yakınımdan birisinin ailesiyle Akdeniz sahilinde ellerinde içki şişeli fotoğrafını görünce çok üzülmüştüm. Yakın zamanda da bir başka yakınım eşiyle problemi olduğunu ve ayrılma noktasına geldiğini söylediğinde sebep nedir dediğimde; sürekli içiyor, bir türlü bırakmıyor, couklarla da ilgilenmiyor deyince; kendi kendime “Ya Rab bu kardeşimizi ıslah eyleyip hidayet ver, cocuklarına bağışla yuvasını kurtar” dediğimi hatırlıyorum.
 
Kıymetli dostlar,
 
Gelin bu yıl hepimiz içki içen birer yakın tanıdığımızı seçelim ve onun içkiyi bırakması için vargucumuzle çalışalım. Calışalımki yuvalar yıkılmasın, ocaklar sönmesin, toplum kötüleşmesin, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın. Dünya ve ahiret seadetine kavuşulsun.
 
Karşı kıyıdan baki selamlarımla
Önceki ve Sonraki Yazılar