Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Rize Kamuya En Yararlı Cemiyet YEŞİLAY..

Hepimizin çok iyi bildiği gibi YEŞİLAY;Sigara,Alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa ve de özellikle gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren ,bu sebeple de ‘’Kamuya en yararlı cemiyet’’ler  arasında yer alan bir kurumdur.

Yeşilay aynı zamanda gönüllü bir halk kuruluşu ve genel yapısı ile bir belge,bilgi haber toplama ve değerlendirme işlemleridir.

Elbette ki Türkiye’nin her ilinde Yeşilay’ın etkili ve verimli çalışmaları yıllarca devam etmektedir. 1934 Tarihi’nden  bu yana kamuya yararlı cemiyetler arasına alınmış olup;bir çok cemiyetlerden daha aktif amatör ruhla hizmet vermektedir.

Bu anlamda ilimizde uzun yıllardan beri kurulmuş.Ancak sadece tabelası olan ve hizmet noktasında hiçbir varlık gösteremeyen Rize Yeşilay cemiyeti,son birkaç yıldan beri  son derece aktif ve başarılı hizmetler vermeye başlamış olup;aktif duruma geçti.

Tabi ki bunda çok değerli dostum; duayen gazeteci Sayın Bayram Ali KAVALCI beyin bu hizmete gönüllü talip olmasından sonra..

İlimizde ki Yeşilay cemiyetinin gerçek varlığını ve başarılı çalışmalarını B.Ali KAVALCI ile göstermeye başlamıştır.

Eğitim-Öğretim döneminde birçok okullarımızda bu Hafta ile alakalı Seminer ler,bülten,broşür,kitap,kaset bildirisi,afiş ve sinevizyon gösterileriyle aynı zamanda çeşitli materyallerle hizmet vermeye devam ediyor.

Cemiyetin tüm etkinliklerini tamamen gönüllü olarak sürdüren sayın Kavalcıya kurum ve kuruluşların yanında zaman zaman nacızane ben de yanında yer almaktayım.Emekli Eğitimci olarak  kendisiyle yaşam tarzımız tamamen paralellik gösterdiği için bir ve beraberiz.

Bu emeğin tamamen gönül işi olması yanında;maddi manevi emek verilmesi gerektiğini iyi biliyorum.Bu manada yediden yetmişe herkes,Yeşilay’ı destekleyerek,bu kutsal göreve katkıda bulunmalıdır.Bunun en kolay yolu da Yeşilay cemiyetleri ve gençlik kulüplerine üye olmaktır.

Sonuç olarak:Yeşilay Deneğinin zararlı alışkanlıklarla mücadele ve toplumun bilinçlendirilmesi noktasında önemli misyona sahip bir kuruluş olduğunu;ve bu gönüllü derneğin Rize şubesinin de güzel hizmetlerini bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte yerine getireceğimize gönülden inanıyorum.

Emeği geçenlere teşekkür ederken B.Ali Kavalcı kardeşime de başarılar dilerim.

 

Orhan Yazıcılar

 

Gazeteci-Yazar


Önceki ve Sonraki Yazılar