Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

AH ŞU ÇIKARCI İNSANLAR…!

 Bugün sizlere bahsedeceğim ve üzerinde kendi düşüncelerimi belirteceğim bir konu. Çıkarcı olan insanları nasıl tespit eder ve hayatımızdan çıkarabiliriz.
Çıkarcı insanlar sadece kendi menfaatlerini düşünen her olaya kendi menfaatleri doğrultusunda bakan kişilerdir. Bu yüzden girdiğiniz sohbet veya arkadaş ortamınıza dikkat etmeniz gereklidir. Çünkü çıkarcı insanlar öylesine planlı bir şekilde kendilerine temiz bir çevre oluşturmaya çalışır ki ; kim ve neden olduğunu anlayamaz ve sizi kendi menfaatleri için kullanmaya başlarlar. .Bunu tespit etmenin elbette bir kaç yolu muhakkak ki vardır. Hiçbir şey asla kusursuz değildir.
Öncelikle yapmanız gereken şey sorunun ne olduğunu belirlemek. Bu da eğer bir şeylerin sizin dışınızda geliştiğini veya yolunda gitmeyen bir şeyler fark ettiğiniz sizin artık o insana soru sorma vaktiniz gelmiştir. Çıkarcı kişilerin özelliklerinden bir tanesi kendileri size anında ulaşmak ister ve onun istediği zaman da müsait olmanızı bekler. Ve sizi menfaatleri için kullandığını anlayamazsınız.. Bazen ve çevrenizdeki insanlar bunu sizden önce anlamış olabilir. Bu yüzden çevrenizdeki insanların dediklerine biraz önem verin.
Diğer bir olay çıkarcı insanların hiç istekleri bitmez. Size sundukları veya istedikleri şeyi sizin karşınıza öyle bir getirirler ki; onu yapmak zorunda hissedersiniz kendinizi..
Bir kişi sizi kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını anlamak için ona sorular sormanız gerekmektedir. Sorduğunuz bazı sorular Ona yönünü şaşırtabilir, veya kendini şaşırır.
Üçüncü olarak başkalarını kontrol etmek sizin için kolay olmayabilir bu aşamada yapmanız gereken şey kendinizi kontrol etmektedir. Onun isteklerine hayır demeyi bilmeli ve hayır diye verdiğiniz cevabın arkasında durabilmelisiniz.
Son olarak çıkarcı bir kişinin sizden isteklerini bazen hayır demeyi es geçebilirsiniz. Çünkü çıkarcı insanlar her türlü evet ya da hayır cevabı bile baş etmeyi muhakkak bilirler. Bunun yerine biraz işim var daha sonra sana döneceğim demeniz yeterli olacaktır.. O zaman da sizin ona ne cevap vereceğiniz hakkında düşünmenize ve sizin açınızdan zaman kazanmaktır.
Evet arkadaşlar maalesef hayatımızda her zaman olan bu kişilikteki insanlar sadece bizim reel hayatımızda değil; sohbetlerde ve  sanal dediğimiz her yerde çıkabiliyor. O yüzden önemli olan her şeye sizin dikkat etmeniz gerekmektedir .
Umarım bu yazımda bir nebze olsun sizlere faydalı olabilmemdir. 
Hayırlı günler…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar