Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

AK PARTİ RAHMİ METİNLE GÜLER…!

 Cumhurbaşkanı tarafından tasvip gören Çiçeği burnunda AK Parti’nin yeni Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin ile hem moral buldu; hem de seçimde ciddi şekilde yüzü güleceğe benziyor.
31 Mart’ta Türkiye genelinde yapılacak olan yerel seçimde başkan adaylığı için AK Parti ince eleyip sık dokudu ama, sonunda aranan kanı da bulmuş oldu.
Rahmi Metin’in gerek Eğitim alanında; gerekse siyasi yelpazede son derece düzgün çizgiler çizdi. Hiç unutulmadı. Her seçimde adı gündeme geldi. Zaman zaman farklı kesimler tarafından önü kesilmeye çalışıldıysa da o; başarı grafiğini hiç aşağı düşürmedi ve sabırla bekledi.
Her şeyi zamana bıraktı. Çünkü o, her şeyin ilacının zaman olduğunu çok iyi biliyordu. Küçük hesapların peşinde hiçbir zaman olmadı.
Rahmi Hoca kendisine karşı bugüne kadar kim, ya da kimler tarafından siyasi ayak oyunlarını oynadığını da çok iyi analiz etmiş ve onları tanımıştı. Gerçek dostlarını hiçbir zaman terk etmedi. Onlara inandı ve güvendi.
‘’Bekleyen derviş, muradına ermiş’’ mantığıyla şimdi çok önemli bir görev kendisine tevdi edildi. Seçimlere kadar kendisiyle alakalı çok farklı söylemler söylenebilir. Ama o; siyasi tecrübesi ve farklı kişilik anlayışıyla gerek üslubuyla, gerekse karakterik anlayışından hiçbir zaman taviz vermeyecektir. Vermemelidir. Aynı çizgi düzeninde hareketle hedefine ulaşacağına cani gönülden inanıyorum.
Hoca’nın işi zor. 
Bunu söylemekteki amacım bugünkü Belediye’nin genel durumuyla alakalıdır. Önce seçilebilmesi için çok çalışacak; sonrasında ise başında bulunacağı kurumun yükünü nasıl kaldırabileceğinin hesaplarını yapmalıdır.
Kendilerini şimdilik kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Haa bu arada unutmadan son noktayı koyalım. Çok kaliteli bir kadro kurmasını şimdiden ifade edebilirim. Önümüzdeki aylarda gidişatla alakalı daha çok şeyler yazma imkanımız doğacaktır.
Haydi Hayırlısı…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar