Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ALTIN BİR PUAN!.

Bir taraftan başlayan sağanak yağmur, diğer taraftan hiçbir zaman dolmayan stat, eksiklerin etkisi, goller ve sıkıntılı bir oyun..

Ç. Rizespor iyi oynamaktan öte mutlak kazanmak için sahaya çıkmıştı. Ama plan tutmadı.

Dün akşam oynanan maçta görüldü ki; temposu fazlasıyla düşük bir maç izledik. Ama bu olay Ç. Rizespor için geçerliydi. Rakip bizden daha temkinli ve daha derli toplu bir oyun sergiledi. Çünkü Sivasspor’un orta sahası daha başarılı idi. Bu da oyun içerisinde forvet adamlarının daha rahat gol pozisyon bulmalarına katkı sağladı. Nitekim bunun semeresini ilk yarıda bulduğu golle gördü.

Ç. Rizespor özellikle ilk yarı hücumda bu kadar etkisizken takım savunmasında daha rahattı.

Kweuke bu maçta Teknik direktör Sergen Yalçın tarafından tamamen göz hapsindeydi. Çok sıkı markaj altında tutuldu. Kendisine çok fazla fauller yapıldı ama; orta hakem Ali Palabıyık’ın kötü yönetimi sonucu hep es geçildi. Çünkü her hafta golü olan ve fizik gücüyle tekniğini birleştirip golcülüğünü konuşturan bir futbolcu.

Ç. Rizespor’da hem 1-0 geride, hem de 10 kişi kalması sonucunda, gerek orta sahası gerekse forvette yani Kweuke ile mücadelesinde iyi görüntü verdi.

Maçın sonlarına doğru Hikmet Karaman’ında saha kenarında son 25 dakika hiç yerinde sabit kalmadan sürekli hareket halinde verdiği taktikler, can havliyle de

olsa yapılan ataklarda bir şeyler üretebildi. Sonuçta atılan beraberlik gölünde sevinen taraf Ç. Rizespor oldu.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar