Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ASLANA DÖRT DEMLİ ÇAY!...

Kim ne derse desin!.. Selçuk İnan sakatlanıp oyundan çıktıktan sonra Ç. Rizespor orta sahayı elini kolunu sallayarak geçti. Çünkü onun çıkmasına kadar zayıf ve cılız futbol oynayan Ç. Rizespor bunu çok iyi değerlendirip; rahat hareket etme alanları buldu.

Çaykur Didi stadında Ligin 11. Haftasında oynanan Ç. Rizespor Galatasaray maçında 4-3 gibi Rize tarihine geçecek bir skor çıktı ortaya. Maçın daha hemen başından itibaren Galatasaray yıldızlarının bir anlık parlamalarının sonucu 1-0 öne geçmelerini sağladı. Ç. Rizespor ise başta Galatasaray defansının amatörce hataları sonucu goller buldu.

Ancak oyunun geneline bakıldığı zaman goller dışında her iki takım da sahada ne yaptığını bilmeyen bir görüntü verdi.

Bu maçta attığı iki golle hat trick yapan Mehmet Akyüz; oynağı futboluyla da yerinde ve önemli bir tercihti. Galatasaray gibi bir rakibe karşı hızlı ve hücum yapma şansını yakalama; aynı zamanda da, takımına hücumda rakibine tehdit olma mesajı vermesi açısından önemliydi. Akyüz..

Kweuke bu maçta çok ciddi bir varlık gösteremedi. Etkilide olamadı. Ancak;90+2 ve 90+5 te biri asist, diğerinde de kendi golünü atması klasına yakışır bir sonuç oldu diyebiliriz.

Tabii ki bu maç la alakalı yazılacak tek şey bunlar değildir. Süper Lig tarihinin en güzel maçlarından bir tanesini izlediğimizi söyleyebiliriz. Toplamda atılan 7 gol, her iki takımında ikişer kez öne geçmesi ve bunlardan sonuncusunun uzatma dakikalarında gelen 2 golle olması; bana göre Premier Lig ayarında bir maçtı. Tabi ki kalite olarak olmasa da maçın seyri açısından.

Sonuç olarak: Ç. Rizespor bu maçta ilk yarıda 30 dakika; ikinci yarının son 15 dakikasında iyi futbol ortaya koydu diyebiliriz. İki defans oyuncumuz Orhan ve Eren bana göre sahanın en iyileriydi. Mükemmel oynadılar. Mehmet Akyüz ve Kweuke de attıkları gollerle iyiydiler. Hikmet Karaman Hoca da oyuna önemli katkı sağladı. Oyuncu değiştirmesi ve oyun içerisinde ki talimatları yerinde idi. Yani bu galibiyet; Ç. Rizespor’un ana sütü kadar helal ve hakkı olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Ç. Rizespor uzatmalarda gerçekleştirdiği mucizeyle hak ettiği 3 puanı alarak; ligi iyi bir yerde tamamlamanın sinyalini de vermiş oldu.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar