Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ATMACA HER ŞEYE RAĞMEN

 Ç. Rizespor; Beşiktaş hezimetinin stresini  4 gün gibi çok kısa zaman içinde üzerinden atarak, Göztepe’yi de hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun kötü yönetimine rağmen mağlup etmenin mutluluğunu yaşadı.

Lig’in 28. Haftasında Beşiktaş maçından sonra üst üste kendi sahasında Göztepe ile ikinci maçına çıkan Ç. Rizespor; aldığı 3 puanla rahatladı.
 
Maça gelecek olursak: Ç. Rizespor oyuna Göztepe karşısında her zamanki gibi hırslı, baskılı ve güzel futbolunu oynamaya başladı. Rakip ise; düşme potasının içinde olmasının verdiği ster ve heyecanla daha çok defans ağırlıklı oyunu tercih etti. İlk yarıda Ç. Rizespor rakibinin üzerine ciddi şekilde çullandı. Ama bir türlü golü bulamadı. Bunda hakem Uğurlu’nun da etkisi oldukça fazla oldu. Bütün tercih haklarını rakip adına kullanma gayreti içerisinde oldu.
 
İkinci yarının hemen başında 51. Dakika da Ç. Rizespor Aatıf la 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Ç. Rizespor’a bir şeyler olmaya başladı. Yaklaşık 20 dakika Göztepe ye adeta mahkum oldu. Bunda oyuncu değişikliği de bir anlamda sebep oldu. Zamanında müdahale yapılamadı. Oyuna alınan oyuncuların da çok büyük katkısı olmadı. Hakem Uğurlunun da ters kararları tribünleri çileden çıkardı. Ancak Göztepe yüklendikçe; Ç. Rizespor Vedat Muriç ile ciddi pozisyonlar yakaladı. Özellikle 79.ve 87. Dakikalarda Muriç, 90 da Boldrin yüzde yüz gollük pozisyonları golle sonuçlandıramadılar.
 
Sonuç olarak: Haftaya Başakşehir’e karşı İstanbul’da oynanacak maç öncesinde Hakem Uğurlu’nun Ç. Rizesporlu iki önemli oyuncusuna gösterdiği sarı kartla cezalı duruma düşmesine sebep oldu. Demek ki; Başakşehir korunmaya bir şekilde dolaylı yollarla devam ediyor.

Ancak ben ve tüm Rizeliler inanıyoruz ki, bu maçtan Ç. Rizespor puan ya da puanlar çıkaracaktır.
Bu maçta da Rize seyircisi görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Yönetim, futbolcu ve seyirciyi bir defa daha kutluyorum.
 
İnşallah bu sezon hak ettiğimiz yerde olacağız.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar