Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ATMACA KANARYA SEVER!...

 Bilindiği gibi Doğu Karadeniz'de Atmaca avı geçen hafta başladı. Atmacayı yakalayabilmek için atmaca avcıları serçe kuşlarını salarlar. Ancak avcılar bu defa öyle yapmadı, serçe yerine kanaryayı denediler. Atmaca'nın kanarya çok hoşuna gitmiş olacak k; Rize Didi stadında bu işi çok iyi başardı ve atma avcıları çok mutlu oldu.
Süper ligde 7. Haftaya girilirken sondan ikinci sırada bulunan Yeşil Mavili ekibimiz Ç. Rizespor ile 13. sıradaki Fenerbahçe'nin de mağlubiyet sayısı 3'tü.
Ç.Rizespor da işler iyi gitmezken hafta başında Okan Buruk ile anlaşma sağlandı ve takımı günahıyla sevabıyla devraldı. Okan hoca hafta arası idmanlarda ve bireysel olarak takımın genelini çok iyi motive etmiş olacak ki; durgun ve iyi oynama gayreti içinde olan bazı futbolcular bu maçta görüldü ki, buna çok ihtiyaçları vardı.
Ligde bir türlü istikrarı yakalayamayan Ç. Rizespor için bu galibiyet serum gibi geldi.
Maça gelince, Fenerbahçe aslında oyuna çok iyi başladı. Bir topu direkten geri geldi. Sonra kısa zamanda Ç. Rizespor bu maçta çok üstün form yakalayan  Vedat Muriç, Samidio ve Aminu Umar üçlüsü sahne aldı.
Bu üçlü uzun toplarla buluşarak Fenerbahçe'nin defansının arkasına sızarak ard arda golleri buldu. 3-0...
Bu gollerin ilk yarıda atılması; Ç. Rizespor'un işini ikinci yarı için kolaylaştırdı.
İkinci yarıda Ç. Rizespor 3-0 'n avantajıyla defansif futbolu ve zaman zaman da uzun toplarla çıkmayı amaçladı, bunda da başarılı oldu.
Bu sonuca ve alınan 3 puana Ç. Rizespor'un çok ihtiyacı vardı. Çünkü sondan ikinci sırada bulunmak  onu rahatsız ediyordu.
Sonuç olarak: Ç. Rizespor çok iyi oynadığı bir oyun sonucunda Fenerbahçe gibi dev bir takımı böylesine farklı bir şekilde yenmasi, ilerki haftalar için çok önem arzediyor. 
İnşallah bu istikrar devam eder. Elbette ki Temennimiz bu yönde.
Dolayısıyla bu hafta taraftarını son derece mutlu eden Ç. Rizespor'un başta yönetim olmak üzere, tüm teknik heyet ve bütün futbolcularımızı tebrik ediyoruz. 
Hadi hayırlı olsun...
 
Önceki ve Sonraki Yazılar