Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Bağıra Bağıra Rize Süper Lige Veda Ediyor

 Spor Toto Süper Ligde 26. Hafta Karadeniz derbisi olarak nitelendirdiğimiz Ç. Rizespor-Trabzonspor maçını da kendi evimizde kaybedince; artık süper lige veda etmenin hüznünü içimize sinse de, sinmese de, tüm Rizeliler olarak son kez acı şekilde yaşadık.
Bunun başka izah tarzı var mı?
Hikmet hoca zaten böyle istemiyor muydu?
Eee daha ne olsun; istediği oldu!..
Şimdi otursun bayram yapsın. Sonrasında da otursun kına yaksın..
Bana hiç kimse bir şey anlatmasın.
 
Şu anda; bu maç sonrasında Ligin dibine DEMİR attık mı? Attık.
Kim buradan çekip çıkaracak bizi?
Hikmet Hoca mı?..
Yönetim mi?..
Gülüyorsunuz değil mi?
Tabii ki, sinirinizden gülüyorsunuz!…
Hadi Geçmiş olsun!..
Manşette bağıra bağıra dedim.
Yanlış mı dedim?..
Elbette ki hayır!..
Bu takım; ligin ikinci yarısından itibaren net bir şekilde düşme sinyallerini vermeye başlamıştı. Bizler de uyarılarımızı yapmaya başlamıştık. Seyirci ise tribünlerden yönetim ve Hikmet hocayı avazı çıktığı kadar bağırarak; protesto ederek uyarıyordu.
 
Ama maalesef; bugüne kadar ne Rizeli Futbol severleri ne taraftarı ve ne de yazarını takan vardı..
Yine de takan yok ya!..
Gelelim maça: Trabzonspor ikinci yarıda oynadığı futbol ve topladığı puanlarla ligin en iyi takımı olma unvanını elinde bulunduruyor.
Ancak; Karadeniz derbisi olarak nitelendirdiğimiz bu maç ta Trabzonspor öyle ahım şahım bir futbol ortaya koyamadı. Bunda Ç. Rizespor’un direnci etkili oldu.
İlk yarı Kaleci Gökhan’ın çok büyük kaleci acemiliği mi desek, hatası mı desek; her ne ise geri pası eliyle tutması sonucu, ceza sahası içerisinde kazanılan çift vuruşu Trabzonspor gole çevirince Ç. Rizespor 1-0 geri düştü.
Bundan sonra Ç. Rizespor az da olsa cılız ataklar ve şuursuz sut denemelerinde bulundu. İlk yarı rakip takımın üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarı Ç. Rizespor oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Sağlı sollu ciddi ataklar yaptı ama Trabzonspor kapandıkça kapandı. Son 15 dakika kaleci Recep Kıvrak oldukça çok zor anlar yaşadıysa da Ç. Rizespor’un forvet ayaklarının beceriksizliği sonucu değiştiremedi.
Beklenen kötü sonuç ta gerçekleşmiş oldu.
TRABZON TARAFYARINA BİR ÇİFT SÖZ:
Eyy Trabzon taraftarı.. ‘’Ç. Rizespor kümeye…ve Kayserispor’u övücü tezahüratları’’ nı hiçte kendilerine yakıştıramadım.
Aslında biz sizleri çok yakın komşu olarak biliyoruz. Yoksa siz böyle bilmiyor musunuz? Maçı zaten kazanıyorsunuz. Buna ne gerek vardı? 
Hiç mi.. hiç yakıştıramadım…
Ama biz sisi yine dost olarak bileceğiz. Sizler nasıl bilirseniz bilin.
Unutmayın!.. Futbol iki şehrin arasını açamaz. Bizler tırnakla etiz…
Şehrinizin gazetelerini yarın Rizeliler bayilerden para verip alacak ve Trabzonspor-Ç.Rizespor maçını oralardan okuyacaklar.
Sonuç olarak: Ç. Rizespor; bundan sonra oynayacağı 7 maç, formaliteden öteye geçemiyecektir.
Hikmet hoca; bundan sonra oynanacak her bir maçı acı çekerek oynatacaktır. Bizlere bugüne kadar nasıl acı çektirdiyse; kalan maçlarda onun acı çekmesi bizler için artık çok normal olacaktır.
Orhan YAZICILAR
Önceki ve Sonraki Yazılar