Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

BAKAN YAZICI’DAN ÜÇ ÖNEMLİ BAŞLIK…

Gümrük Ve Ticaret Bakanı  Rize Millet Vekili Hayati Yazıcı iki günlük bölge gezisini tamamladı.Önce Sarp Sınır kapısının Fiziki alt yapısının düzenlenmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.Kapının daha işlevsel hale gelmesi ve güneye doğru büyütülmesi;peronların genişletilmesi,insanların ve araçların rahat hareket etmelerini sağlayacak şekilde çeşitli önlemler alınacağını açıkladı.
Hayati beyin açıklamalarında Gürcistanda Yani Batumda ticari amacın dışında insanların faliyet göstermesi bir çok kesim tarafından tepki alıyordu.Bir TL karşılığında kapıdan geçişlerde büyük yoğunluk yaşanıyordu.Ancak bu fiyatın çok düşük olmasından olacak ki kapı da sıkışma olduğu;işi olan da olmayan da rahatlıkla giriş çıkış yapıyordu. Fiyatın 15 TL ye çıkarılmasından sonra az da olsa caydırıcı olduğu ortaya çıktı.
Bundan dolayı da günde % 4 bir azalma olduğu gözlemlendi.Bakan Yazıcının  bu açıklamaları;zannedersem işin ciddiyeti açısından  önem kazanmış olacaktır.
Diğer Üç Önemli Konu ise:
Kalkandere de Cengiz Ailesi tarafından yaptırılan Eğitim Tesislerinin Polis Meslek Yüksek Okulu Olarak önümüzdeki Eğitim Öğretime açılacağı müjdesi..
Mevcut İlahiyat Fakültesi;taşınan Paketleme Çay fabrikasının yerine inşa edilecek.İlahiyat Fakültesi Mevcut binaları ise Rize İmam_Hatip Kız ve Erkek bölümüne devredilecek.İmam_hatip buraya taşınacak.Bu önemli sorun da hallolmuş olacak.
Diğer önemli bir konu ise şehrin görselliğini ortaya çıkaracak SELAHATTİN Cami ismiyle sahilde uygun bir yerde inşa edilmesi sağlanacak.Bu üç projeyi şahsen çok önemsiyorum.İnanıyorum  ki Rizeliler de bu önemli projelere Rizeliler sevinecektir.
Elbette ki bugüne yapılan hizmet ve projeleri ben de az ve yetersiz buluyordum.Ancak hizmetler arka arkaya gelmeye başlayınca mutluluğumuzu da göz ardı edemeyiz.
Daha çok hizmetlerin gelmesi gerektiğine inanıyor ve bekliyorum.

Orhan Yazıcılar
Gazeteci-Yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar