Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

BANA GÖRE BAYRAMLAR VE İNSANLAR…

İnsanların gittikçe yalnızlığa itildiği şu hızlı Dünyada , iyi ki geleneklerimiz, dini ve milli bayramlarımız varmış.
Toplumsal huzura bir nefes olan güzel bayramlar!..
Bizleri evler de veya mekanlar da buluşturan sevgiler, dostluklar, mezar ziyaretleri.
Dünya ile Ahiret arasında ki dengelerin ve geçmişlerimizin hatırlanması gibi. Bizi biz yapan ulvi değerler , insan olmanın yüceliğini hatırlatan bayramlar!..
Gönül her zaman istiyor bu dostlukların, görüşmelerin sürüp gitmesini. Hayatın bu hızlı temposu, kaygıları bizden hep bir şeyler çalıp gidiyor, Dünyanın içi boşalıyor. Yine de modası geçmeyen sihirli kelime ‘’SEVGİ’’ insana ne kadar da güzel yakışan bir elbise gibi, bizi biz yapan, dostluklara yol açan bir sözcük.
Bayramlar da ki mana yaşlılarımızla, daha da derinleşir.
Küçükken bizlere kol kanat gerip sevgilerimizle ruhumuzu şenlendiren, bizim için her türlü zorluğa katlanan anne babalarımız…Benim  annem babam gibi.. Bir çoğumuzun bu dünyadan göçüp gittiği gibi. Allah gani gani rahmet eylesin. Hepsine.. Onların bizlere gösterdiği tahammül ve ilgiyi biz onlara sunabiliyor muyuz?
Ağarmış saçlarında, yüzlerinde ki çizgide bizlere verilen emeğin kutsiyetini görürüz. 
Anne babaya yapılan iyiliğin birçok amelden önce geldiğini biliyor muyuz?
Anne baba rızasının Allah’ın rızası olduğunu yeterince bilincinde miyiz? Öyleyse torunlarıyla daha da güzelleşen bayramları, bayramlaştıralım, bayramlar öksüz kalmasın.
İnsanların başkalarını sevebilmesi, başkaları ile iyi diyaloglar kurması için, er şeyden önce kendisini sevebilmesinden, kendisiyle barışık olmasından geçer, sevgiye dostluğa giden yol.
İnsan eğer mutluysa, bu mutluluğunu başkalarıyla paylaşmak ister, başkalarının mutluluğu için de çalışır. Kendisiyle barışık olmayan, kalbine kin ve nefret, çekememezlik, hasetlik ve nefret tohumları taşıyan bir insan, hem kendini mahveder hem de çevresine sıkıntı verir.
Mademki huzurlu yaşamak varken, niye hem kendimizi, hem çevremizi mutlu etmenin yolunu seçmiyoruz?..
İşte bunun içindir ki insan olduğumuzu, bize ait değerlerin ne kadar da yüce bir nimet olduğunu hatırlamak, bizim için ne büyük bahtiyarlık olsa gerek.
Yeter ki yaşadığımızı hissedelim. Şükür  olsun ki bayramlarımız var,  sizler varsınız.
Herkesin Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, ülkemize ve dünya ya huzur, barış, bereket getirmesini temenni ederim.
Hayırlı Bayramlar…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar