Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

BASTON TAKTİĞİ İLE BU KADAR!...

 Ligin daha ikinci haftası olmasına rağmen Ç. Rizespor duvara set tosladı.

Karabükspor karşısında üç takla atarak adeta ‘’PERT’’ oldu.

Yapılan kıytırık futbolcu transferleriyle, bu maçta da görüldü ki; ortaya konan futbol ve alınan sonuç, gidişatın kötü sinyallerini vermeye başladı.

Eğer ki bu istikrarsızlık iyimser olarak söylüyorum; üç ya da dört hafta daha devam ederse geçen sezonu mumla arar ve ligin sonunu beklemeye hiç de gerek kalmayacaktır.

Ç. Rizespor transferde kalan şu 5 gün içerisinde hangi mevkilere kaliteli adam alınması noktasında acele edilmesi gerekiyor.

Hikmet hoca çift bastonla ve oturarak maçları izliyor. Bizler de oturarak izliyoruz. Böyle olmamalıydı.

Hikmet Hoca maç sonrası yaptığı açıklamada: ‘’Kadromuz çok genç. Bu gençlere şans tanımalıyız’’ demiş. İyi güzel de o gençler form tutana kadar, takım oyununa adapte olana kadar yiyeceğin darbeleri kestirebiliyor musun?

Maça gelelim: Karabükspor bizden iki üç gömlek daha üstün. Hangi yönden diye sorarsanız. Futbol adına her yönden üstün derim. Takım oyunuysa takım oyunuyla, fizikse fizik, formsa form, bireyselse bireysel, oyuncu kalitesi se yine üstün.

Ç. Rizespor’a bir bakın. İlk 45 dakika içerisinde; ne bir baskı kurabildi, ne tempoyu artırabildi, ne de rakibi hataya zorlayabildi. Böylesine bir takım sahada yer aldı.

Takımı ileri taşıyacak, dar alanlardan çıkacak, pozisyon bulacak, daha doğrusu gol atacak bir tek oyuncu yoktu. Aklıma gelmişken şu Kweuke bu sene oynayabilecek mi? Futbolu bitti mi? Kimse bir şey söylemiyor. Kanatlar yok, orta sahada pas trafiğini kuran, uygulayan yok. Savunma yetersiz. Valla bilemiyorum bu takıma en kısa sürede ne şekilde olursa olsun takviye şart.

İnşallah kısa sürede toparlanıp; sezonu iyi bir yerde tamamlamayı bir Rizeli olarak temenni ederim.

Orhan YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar